Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Ципов участва в среща на председателите на ЕНП в националните парламенти

Политика

Красимир Ципов участва в среща на председателите на ЕНП в националните парламенти

Красимир Ципов участва в среща на председателите на ЕНП в националните парламенти - Tribune.bg
Снимка:

Един от акцентите на срещата беше доставката на ваксини в ЕС

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов участва днес в онлайн среща на председателите на парламентарни групи от семейството на ЕНП от всички страни-членки на ЕС. Във видеконференцията участва и председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.

Един от акцентите на срещата беше доставката на ваксини в ЕС. Пред своите колеги Красимир Ципов изрази българската позиция по въпроса, декларирана многократно и от премиера Бойко Борисов - за процентно разпределение на ваксините срещу COVID-19 на база на населението в страните от ЕС. Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че се ценят високо усилията на ЕК за гарантирането на ваксини за всички европейски граждани и изтъкна необходимостта от това фирмите-производителки да спазват сроковете за доставки, предвидени в договорите.

Лидерите на парламентарните групи от семейството на ЕНП обсъдиха също така националните и общоевропейските мерки в борбата срещу COVID-19. В тази връзка Ципов информира, че отделеният от правителството ресурс за 2020 г. за преодоляване на последствията от пандемията е 3,76 млрд. лв. или 3% от БВП. Той подчерта, че във фокуса на работата на кабинета и управляващото мнозинство е било запазването на заетостта, както и грижата за най-уязвимите групи в обществото.

В края на срещата Красимир Ципов запозна своите колеги и с хода на предизборната кампания у нас, както и с основните приоритети на ГЕРБ за следващите 4 години – залегнали в политическата програма на партията „България следващо поколение“. „Пожелавам успех на ГЕРБ и на моя приятел Бойко Борисов на парламентарните избори“ – заяви председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети