Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Ципов за Полфрийман: Съдия Калпакчиев дължи обяснение на близките

Политика

Красимир Ципов за Полфрийман: Съдия Калпакчиев дължи обяснение на близките

Снимка:

Нормална практика е при 2-3 години до изтичането на присъдата за убийство да се вземе такова решение

Бившият заместник-министър на МВР, а сега депутат от ГЕРБ, Красимир Ципов е категоричен, че обществените реакции по случая Полфрийман са ясни и хората са възмутени от предсрочното му освобождаване.

„Смятам, че председателят на този състав Калин Калпакчиев най-малкото дължи отговор на близките на убитото момче, да разясни много добре какви са били мотивите му при произнасянето на това съдебно решение. Като нормалната практика в тези казуси е, когато останат две, три години до изтичането на присъдата, да се вземат такива решения“, посочи юристът.

За Красимир Ципов е особено интересно дали Съюзът на съдиите, чиито председател е съдия Калпакчиев, ще се произнесе по това решение.

„Тъй като обществените реакции са ясни, хората са възмутени, а близките на убитото момче очакват да разберат какви са били мотивите, при положение че самият Полфрийман заяви при произнасянето на присъдата, че българският съд е корумпиран. Какво ще каже г-н Калпакчиев за тези изявления на Полфрийман“, попита риторично народният представител.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още