Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Вълчев: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат до 1% от БВП

Политика

Красимир Вълчев: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат до 1% от БВП

Красимир Вълчев: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат до 1% от БВП - Tribune.bg

Водачът на листата на ГЕРБ в Шумен – министърът на образованието Красимир Вълчев, посети Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. „Един от най-важните акценти за развитието на висшето образоване е разширяването на обхвата на техническите специалности и кадри, които да задоволят нуждите на бързо развиващата се индустрия в България“, каза Красимир Вълчев и добави, че Шумен е добър пример за развитието на индустрията и съвсем естествено е университетът да бъде мястото за подготовка на такива кадри.

Просветният министър в третия кабинет на Бойко Борисов припомни вложените над 2,4 млрд. лв. в сектор „Образование“ през последните 4 години, както и двойния ръст на учителските възнаграждения. „ГЕРБ поема ангажимент разходите за висше образование да стигнат до 1% от БВП през 2025 г., а средната заплата във ВУЗ ще бъде 2800 лв.“, отбеляза той.

Петя АврамоваПетя Аврамова

„В момента, в който времето позволява, ще стартира ремонтът на пътя Враца – Горно Пещене – Тишевица - Вировско – Върбица – Габаре. Той е включен в програмата за ремонти на АПИ за 2021 г“. Това стана ясно при обиколката на водача на листата на ГЕРБ – СДС за Враца Петя Аврамова и кандидатите за народни представители Красен Кръстев, Малина Николова и Мирослав Комитски в села от община Враца.

„Радостно е, че доброто партньорство между местната власт и правителството дава резултат и в малките населени места в общината има все повече подобрения“, каза Петя Аврамова.

Срещите се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки, заради усложнената обстановка в област Враца.

Красен Кралев връчи карти на нови членове на ГЕРБ във ВетовоКрасен Кралев връчи карти на нови членове на ГЕРБ във Ветово

Русенската листа на ГЕРБ-СДС бе представена днес в община Ветово. Отец Илия отслужи водосвет в църквата „Свети Иван Рилски“.

По-късно през деня водачът Красен Кралев връчи карти на новоприети членове в структурата на ГЕРБ във Ветово.

Младен Маринов посети ИхтиманМладен Маринов посети Ихтиман

„Обновяването на пътната инфраструктура е в приоритетите ни. Ще обновим стария път, който свързва Елин Пелин и Ихтиман. Сега ни трябва стабилност, не е време за експерименти. Премиерът Борисов е доказал, че може да взима тежки и непопулярни решения. В момента ни е нужен точно такъв лидер, който е признат авторитет в Европа и света”.

Това заяви Младен Маринов- водач на листата на ГЕРБ- СДС за София област, пред жителите на Ихтиман.

ГЕРБ откри традиционната си приемна до Часовника в БургасГЕРБ откри традиционната си приемна до Часовника в Бургас

Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Бургас, Любен Дилов, и останалите кандидати за народни представители дадоха старт на традиционната открита приемна. Тя се намира до Часовника – любимо място за срещи на бургазлии. На събитието присъстваше и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов.

Събитието премина при спазване на всички противоепидемични мерки.

Всеки ден на шатрата до Часовника, в рамките на  предизборната кампания, гражданите ще могат да се срещнат с кандидатите за депутати.

Росен Желязов в с. БаняРосен Желязов в с. Баня

„Със съдействието на държавата и европейските програми дори и в условията на пандемия българските фирми са запазили производството си. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевграска област Росен Желязков при  посещението си в цех за машинообработка в с. Баня, община Разлог.

„След спечелен проект по програма ,,Иновации и конкурентоспособност“ имаме закупени нови машини и оборудване на стойност 500 хил. лв., а служителите ни се увеличиха на над 100”, обясни собственикът на фирмата. Той подчерта, че мерките  на държавата за справяне с Ковид кризата и подпомагане на бизнеса са били адекватни. 

Кирил Ананиев присъства на първата копка на реконструкцията на водопровода в  две радомирски селаКирил Ананиев присъства на първата копка на реконструкцията на водопровода в две радомирски села

Започна реконструкцията на довеждащия водопровод между радомирските села Жедна и Негованци. Средствата за реализирането на проекта бяха отпуснати от правителството и са в размер на 2 100 000 лв.

„Използвам момента да споделя, че за предходния мандат на правителството на ГЕРБ - община Радомир е получила допълнителни средства в размер на приблизително 7 млн. лв. за изпълнение на различни инфраструктурни проекти“, сподели водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 14-ти МИР - Перник Кирил Ананиев, който присъства на символичната първа копка в село Жедна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати