Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Вълчев: Кацаров е отказал децата от 1 до 4 клас да са присъствено, това е абсурдно

Политика

Красимир Вълчев: Кацаров е отказал децата от 1 до 4 клас да са присъствено, това е абсурдно

Красимир Вълчев: Кацаров е отказал децата от 1 до 4 клас да са присъствено, това е абсурдно - Tribune.bg
Снимка:

„Разбирам преди малко от пресконференцията на министър Денков, че и малките ученици - 1.-4. клас, са от утре на обучение в електронна среда. Самият той (както и софийският щаб) е предложил на министъра на здравеопазването утре и в петък тези ученици да са присъствено, за да могат да се подготвят родителите, но Кацаров не е приел“, написа във Фейсбук Кракимир Вълчев.

Той определи това решение на здравния министър като абсурдно. „Министър Кацаров дряма шест месеца и се занимаваше с уволнение на лекари, а сега иска от стотици хиляди родители да реагират за часове. Знае ли министър Кацаров, че съгласно Закона за закрила на детето децата до 12 години не могат да бъдат оставяни без родителски надзор?“, пише още Вълчев.

Бившият образователен министър допълва, че утре голяма част от тези родители няма да могат да отидат на работа, а за това отговорност носи Румен Радев и Стойчо Кацаров. „Вместо да го уволни, той го преназначи“, написа още Вълчев.

Вълчев коментира и нападението над Николай Денков, като го определи за непристойно и осъдително.

„Поведението на биячите от "Възраждане", нападнали министъра на образованието и науката, е меко казано непристойно и осъдително. Това са обаче са същите хора от "Възраждане", които миналата година бяха част от юмрука на Радев и провокаторската му задача да окървавят протеста като удрят, замерват и ритат полицаите“, смята Вълчев.

По думите му не само „Възраждане“ но и другите партии на Радевата „промяна“ са посяли омраза и инвестираха в радикализиране, а сега берем плодовете на тази омраза, като никой с никого не може да говори.

„Архитектът на хаоса от последните 6 месеца се казва Румен Радев. Семето на омразата се казва Румен Радев. В името на собственото си его насърчи разделението и омразата. Днес няма редовно и отговорно правителство заради интригите, които той направи между партиите, които го подкрепят. С цел да удължи работата на служебното правителство, да управлява еднолично и неговият кабинет с неговия вътрешен министър да прави и манипулира изборите“, написа още Вълчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати