Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Вълчев: Прогнозирани са 2.5 млн. лв. за ремонта на Студентския дом

Политика

Красимир Вълчев: Прогнозирани са 2.5 млн. лв. за ремонта на Студентския дом

Красимир Вълчев: Прогнозирани са 2.5 млн. лв. за ремонта на Студентския дом - Tribune.bg
Снимка:

Предстои изготвянето на технически паспорт на сградата

Прогнозирани са да бъдат отпуснати 1 млн. лв. за 2021 г. и 1.5 млн. лв. за 2022 г., общо 2.5 млн. лв. разходи за ремонта на сградата на Студентския дом, посочи на парламентарен контрол образователният министър Красимир Вълчев, в отговор на червената депутатка Нона Йотова.

„В зависимост от сроковете сме готови да включим в инвестиционната програма за 2020 г. средства за ремонт на Националния студентски дом”, ангажира се просветният министър като допълни, че големият разход е за възстановяване на опожарените през 2001 г. части. Ведомството му е преминало към отдаване под наем на части от Студентския дом и създаване на център за събития.

„2000 проекта имаме към към Министерство на образованието, като детски градини и училища са приоритетни”, коментъра Вълчев.

През 2019 г. са осигурени средства за изготвяне на технически паспорт на сградата. След това ще се изготви цялостен план за реконструирането на сградата. Тази година е извършен и частичен ремонт на централното фоайе и санитарните възли, завърши министър Вълчев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ремонт

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати