Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Вълчев: Учениците са заложници на корупционни интереси в МЗ при закупуването на тестове

Политика

Красимир Вълчев: Учениците са заложници на корупционни интереси в МЗ при закупуването на тестове

Красимир Вълчев: Учениците са заложници на корупционни интереси в МЗ при закупуването на тестове - Tribune.bg
Снимка:

Стана ясно, че учениците са заложници на корупционни интереси в МЗ при закупуването на тестове. Не чух и не видях реакция от нито един представител на “братството на почтените”. Това написа във Фейсбук профила си бившият министър на образованието Красимир Вълчев. Той припомня и две изказвания, които по думите му красноречиво говорят за корупция при доставката на тестове:

„1. Министър Денков преди седмица:

“Когато обсъждаха тестовете, имаше наш представител, но когато започнаха да се обсъждат конкретни фирми, той беше помолен да не присъства.”

2. Доскорошният заместник-министър Димитър Петров вчера:

“Министър Стойчо Кацаров носи отговорност за двуседмичното забавяне на връщането на големите ученици в клас“.

Вълчев  е категоричен, че с  тестовете се занимава министърът лично и неговия началник-кабинет Лидия Чорбанова: „В нейния кабинет се викаше комисията, диктуваше се какво да се пише, после се изготвяха класации. Попитайте нея защо са толкова скъпи.”

Красимир Вълчев посочва още, че присъственото обучение е заложник на комисионни и поради тази причина учениците са били  затворени първи.

„Затова 40 процента от учениците в момента са оставени само като “слушатели” и на практика са (само)изключени от образователния процес. За да се купуват тестове. И за да продължават да се купуват, въпреки нищожния процент положителни проби. Със средствата, които ще се изхарчат до края на годината, можеха да се построят 3 училища и 2000 ученици да минат да едносменен режим“, пише още бившият образователен министър.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети