Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Вълчев за проф. Анастас Герджиков: Той е безспорен ерудит и авторитет

Политика

Красимир Вълчев за проф. Анастас Герджиков: Той е безспорен ерудит и авторитет

Красимир Вълчев за проф. Анастас Герджиков: Той е безспорен ерудит и авторитет - Tribune.bg
Снимка:

„Анастас Герджиков е безспорен ерудит и авторитет, широко скроен човек, който спори без да обижда, човек, който постига целите си. България има нужда от такъв човек.“ Това каза за БНТ бившият министър на образованието Красимир Вълчев от ГЕРБ.

„Надяваме се да не бъде подкрепен само от ГЕРБ. Влиза в трудна битка, но надделява чувството за мисия“, допълни Красимир Вълчев.

Той изрази одобрението си, че училищата са отворени. По думите му е факт, че по време на дистанционното обучение е пострадала мотивацията на децата да учат. „Не можем да прехвърляме върху децата тежестта на пандемията“, добави Красимир Вълчев.

Той коментира и вероятността за разговори между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

„Ако искаме протегнати ръце, трябва да си признаем много неща взаимно, включително какво направи ГЕРБ през последните 12 години, аз не мисля, че в тяхното политическо говорене имаше достатъчно обективизъм, беше забранено да се говори, че през последните години е направено нещо положително. Ние имаме темите, по които можем да намерим обществения и политическия консенсус“, подчерта още Красимир Вълчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети