Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата

Политика

Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата

Снимка:

"Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие на държавата", заяви Красимир Велчев от ръководството на ГЕРБ пред БНТ.

"Не може да тръгнем просто ей така, подавайки оставка, без да те интересува и без да прогнозираш евентуално, да предвижиш какво може да се случи", подчерта депутатът от ГЕРБ.

Исканията от човека с вдигнатия юмрук са оставка на парламента, оставка на правителството, оставка на главния прокурор и цялата власт сега е в неговите ръце, даде своята версия на изявленията на президента Велчев. И попита ако нараснат случаите на COVID-19, значи ли това, че той ще обяви извънредно положение октомври месец и да блокира всякакви избори до пролетта, това значи за известно време президентска република.

Европейските фондове са се усвоявали само 5% от 2005 до 2010 г., сега се усвояват 95% годишно, изтъкна Велчев. И подчерта, че благодарение на европейските фондове се изгражда инфраструктурата на страната, подпомага се земеделието. Спокойни са за европейските фондове, защото не са направили никакви нарушения.

Ако има извънредно положение, ако по една или друга причина се забавят изборите, може да стане така, че да поискат да направят следващите избори заедно с президентските.

"Единственото решение е диалог между президентството, парламента, Министерския съвет, но как да се проведе, когато срещаме абсолютно отказване от страна на президента", каза Велчев. Той посочи, че техните избиратели по места и хората в провинцията говорят съвсем различни неща от тези, които са на улиците в София - казват "никаква оставка". Хората три пъти са давали вота си на доверие на ГЕРБ, припомни Велчев.

"Как да съществува силна държава без силни единни институции", попита той и посочи, че това сега е война на институциите.  


Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ СПОКОЙСТВИЕ, ЗА ВАШАТА ДЪРЖА-ГА - МАЙКА ЛАЙ-НАРИЯ :)
АМА НЕ Е МОЯТА.
А КАКВО ЩЕ ВИ СЕ СЛУЧИ, ВЕЧЕ ЗНАЕТЕ :)
12.09.2020 12:32 / Отговор
Анастас #
80% ДЕБИЛИ
Това е Пандемия - Дами и Господа !!!

Затова съществуват "партии" като БСП АТАКА, България без цензура, Има такъв народ, Изправи се БГ, Да България и Русофили.
Никакво уважение към тази левичарска паплач.

Изгладени и полирани мозъци със::
списъци, СРС-та, флашки, подслушвания и напоследък фото-шоп колажи и клипчета с кюлчета ...

А Русофилистична измет просто трябва да слезе
2 метра под земята - там е мястото им !!!
12.09.2020 15:54

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още