Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Янков обяви нов политически проект в ляво

Политика

Красимир Янков обяви нов политически проект в ляво

Красимир Янков обяви нов политически проект в ляво - Tribune.bg
Снимка:

За максимално отдалечена във времето дата на изборите се обяви депутатът

Създадохме нов ляв политически проект – ПП „Българска прогресивна линия“, обяви в парламента независимият депутат Красимир Янков.

„Със своята работа в Народното събрание, участието в дебатите, парламентарния контрол и внесените законопроекти, работихме за отстояване на парламентаризма. Следвайки принципите си, напуснахме ПГ на БСП, за да останем социалисти. За всички последващи действия получихме подкрепа от все повече хора, желаещи промяна. Затова създадохме новия ляв политически проект“, посочи в изявлението си от трибуната депутатът.

Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглиха от кампанията за лидер в БСП, тъй като не бе ясно колко социалисти имат право да гласуват на тези избори. След 50-тия конгрес на левицата заедно с тях ПГ на „БСП за България“ напуснаха и народните представители Димитър Стоянов, Лало Кирилов и Георги Андреев.

Всички, без Жаблянов, напуснаха и партията.

В декларацията си от трибуната на парламента Янков призова президентът да определи дата за изборите максимално отдалечена във времето. Той се обяви против промени в Изборния кодекс, свързани с въвеждане на форми на гласуване, които не са традиционни за нас.

„Това Народно събрание ще остане в историята с бойкота на нормалното функциониране на парламентарната дейност от опозицията и пълната липса на желание за диалог от страна на мнозинството“, изтъкна независимият депутат.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати