Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Янков: Нинова и Кирил Добрев си остават екип и в момента

Политика

Красимир Янков: Нинова и Кирил Добрев си остават екип и в момента

Красимир Янков: Нинова и Кирил Добрев си остават екип и в момента - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам реваншизъм след изявления на екипа на Корнелия Нинова, казва депутатът

Очаквам реваншизъм след изявления на екипа на Корнелия Нинова, нея още не съм я чул, коментира депутатът от „Левицата“ Красимир Янков пред БНТ. Той напомни, че още преди месец е алармирал, че вътрешнопартийният избор в БСП е опорочен.

„Показаната активност за избора на лидер на БСП може да се тълкува различно. Голяма част от номинираните отказаха да участват в този избор. Ние с Валери Жаблянов призовахме да не се участва в този избор. В кампанията за лидерския пост останаха да се борят председател (Корнелия Нинова) и заместник-председател (Кирил Добрев). Те си остават екип и в момента“, изтъкна Янков, с което разобличи битката за лидерския пост в БСП като предизвестена.

По думите му 53% от членовете на партията са гласували за Нинова, което показва, че соцлидерката не е успяла да консолидира партията.

„Ако Нинова бе толкова сигурна от подкрепата, щеше да приеме да не се оказва натиск за гласуване с кашони по вратите, да не се абдикира от Централната комисия. Чувал съм, че трябва да мълча и да приемам всичко, което каже“, призна Янков.

Той изтъкна, че по време на избори всеки има право да гласува или да не упражни правото си.

По повод високата избирателна активност депутатът от „Левицата“ припомни, че и първият избор на Нинова начело на БСП с 53% от гласовете.

„Преди 4 години Корнелия Нинова беше пак избрана с 53%. БСП е дисциплинирана партия, аз очаквах, че при едни нормални избори, които са гарантирано честни, не са опорочени, да участват всички членове на партията, за които има списъци“, категоричен бе Янков. Той се опита да разтълкува действията на ръководството на партията.

„Преди време говорихме, че партията е партия на идеите. По модела на Нинова бяха организирани срещи, на които тя да громи тези, които са „подкрепени от ГЕРБ“ с мотото: Аз не ви продадох“, цитира думите на Нинова социалистът. Освен, че е представила Кирил Добрев като заплаха за партията, Нинова се е изправила и срещу протежето си Елена Йончева.

„Вчера Нинова казва, че Йончева не ѝ дала сигнал, а Йончева пише в Туитър, че Нинова не е приела сигнала. На кого да вярвам“, запита риторично Янков.

Той изтъкна и факта, че два месеца соцлидерката не е споменала нищо за Борисов.

„Тя е удобна - не може да консолидира, не може да обединява. Тя е удобна на Борисов“, категоричен е депутатът от БСП.

За него Корнелия Нинова не е визионер и той не вижда как Столетницата ще намери партньори в лицето на други партии.

„И досега всичко, което предложи БСП в парламента, не вижда партньори. Громят лично председателя на Народното събрание, председателите на другите партии в парламента. БСП ако ще идва на власт безпринципно, това е голям проблем“, обобщи стратегията на Нинова в парламента Красимир Янков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

кесо Абе квото и да говорят Янков и Жаблянов за кака ви Курни тя показа, че има най-големите топки в БКП/БСП, че може да има и нещо което върви в комплект с тях. А те са си просто едни червени неудачници без топки.
15.09.2020 10:33 / Отговор
Българи Никова работи само срещу интересите на България!!!
Първо президента недоносче и национален Предател избран със помощта на руските тайни служби да служи на тях а не на интересите на България!!!
След това протежето РУСКИНЯ ЛЪЖКИНЯ И ПОДСЪДИМАТА ЙОНЧЕВА,КОЯТО САМО ПЛЮЕ ПОМИЯ СРЕЩУ СТРАНАТА НИ И РАБОТИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ!! ДА И СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО ЬА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТЕО!!!
ОТ НИНОВА НИЩО ДОБРЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА!
15.09.2020 10:52 / Отговор
Браво Изборът на Нинова за председател на БСП бетонира ГЕРБ като първа политическа сила.
15.09.2020 11:35 / Отговор
Малиииии каква вътрешнопартийна завист, какви интриги, какво чудо! А искате да управлявате държавата?! Айде нема нужда!
15.09.2020 12:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати