Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Таскова: Неграмотните да не гласуват и видеонаблюдение след края на изборния ден във всяка секция

Политика

Таскова: Неграмотните да не гласуват и видеонаблюдение след края на изборния ден във всяка секция

Таскова: Неграмотните да не гласуват и видеонаблюдение след края на изборния ден във всяка секция - Tribune.bg
Снимка:

Работна група към Правна комисия в Народното събрание ще следи за различни проблеми и казуси в изборното законодателство

Неграмотните да не гласуват и да се въведе видеонаблюдение след края на изборния ден във всяка секция. Това са двете основни промени, за които ще настояваме пред новата работна група за Изборния кодекс. Това казва във видеообръщение във Фейсбук зам.-председателят на ПГ на „Воля“ Кръстина Таскова.

Току-що приключи извънреден председателски съвет, на който аз участвах в качеството си на зам.-председател на Парламентарната група на „Воля“. Съвместно с председателите на всички парламентарни групи взехме решение за създаването на работна група към Правна комисия в Народното събрание за разглеждане на различни проблеми и казуси в изборното законодателство“, заяви Таскова. 

Ние от „Воля“ като отговорни политици, които си даваме сметка, че всъщност изборите са този демократичен акт, който определя и партиите, които ще управляват държавата, ще се включим в работната група и ще настояваме за два основни момента. На първо място неграмотните граждани на България и също така тези, които не си плащат данъци и осигуровки, да нямат право да гласуват. За нас е много важно тези хора всъщност да не предопределят съдбата на хора, инвестирали в образованието си и коректни, трудолюбиви българи, които с труда си издържат не само своите семейства, но и помагат за развитието на държавата ни“, категорична е тя.

По думите ѝ вторият важен момент, който „Воля“ ще поставят при функционирането на тази работна група е въпросът с честните и прозрачни избори.

Ще държим на въвеждане на видеонаблюдение в момента, в който се отворят урните и започне реалното преброяване на гласовете, в момента, в който всеки един човек ще може да види всяка една бюлетина в секцията, в която е гласувал и съставянето на протоколите – изключително важен момент“, посочи Таскова.

Според нея този процес задължително трябва да се излъчва онлайн на страницата на съответния ОИК, за да може да бъдат сведени до минимум и дори прекратени манипулациите в изборното законодателство. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати