Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Крайни мерки за защита от разпространение на коронавируса от Турция поиска лидерът на НФСБ

Политика

Крайни мерки за защита от разпространение на коронавируса от Турция поиска лидерът на НФСБ

Снимка:

Валери Симеонов: Настояваме на граничните пунктове с Турция да бъдат монтирани термокамери и изолатори

Лидерът на НФСБ поиска спешно да се приложат крайни мерки за защита от разпространение на коронавируса в нашата страна от Турция, стана ясно на брифинг в парламента.

„Настояваме на граничните пунктове с Турция да бъдат монтирани термокамери и изолатори заради коронавируса“, заяви Валери Симеонов.  

Според НФСБ е изключително опасно констатирането на 12 случая на заразени в съседната ни държава Турция. „Тази информация е отпреди повече от седмица. Тя не е актуализирана и най-вероятно броят на заразените е завишен“, коментира пред медиите Симеонов. В тази връзка НФСБ счита, че България трябва да предприеме крайни мерки в защита на населението си и в частност на туризма.

„Като гранична държава на ЕС настояваме на граничните пунктове с Турция да бъдат монтирани термокамери и изолатори и да бъде създадена изолация за транспортирането и лечението на хора със симптоми на заболяването“, уточни Симеонов.

По думите му Кризисният щаб при премиера следва да обсъди този проблем и да се набележат мерки.

„Искам да ви запозная с една изключително навременна декларация от НФСБ, свързана с разпространението на това епидемично заболяване коронавирус, което взима все повече жертви“, изтъкна Симеонов.

Той напомни, че коронавирусът от Ухан е изключително заразно заболяване и с висока смъртност.

„Всяко денонощие умират около 116 човека“, подчерта още Симеонов и аргументира позицията си с изнесеното от световните агенции, че има риск коронавирусът да зарази две трети от човечеството.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив