Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кристиан Вигенин е новият заместник-председател на парламента от БСП

Политика

Кристиан Вигенин е новият заместник-председател на парламента от БСП

Кристиан Вигенин е новият заместник-председател на парламента от БСП - Tribune.bg
Снимка:

"БСП за България" предложи, а парламентът одобри 22 промени в комисии и делегации

Парламентът избра Кристиан Вигенин за зам.-председател на Народното събрание (НС), след като повече от година след отстраняването на Валери Жаблянов нямаше титуляр на поста от БСП. „За“ гласуваха 106 депутати, четирима бяха „против“, а други четирима се въздържаха.

Кристиан Вигенин оглавяваше Kомисията по европейски въпроси и мястото му там се заема от заместник-председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

По предложение на социалистите Народното събрание освободи като основен представител и заместник-ръководител на постоянната делегация на парламента в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) един от критиците на лидерката на БСП Валери Жаблянов. Мястото му зае червената депутка Анелия Клисарова. Валери Жаблянов бе освободен и като член на комисията по правни въпроси, чийто заместник-председател стана колегата му от БСП Крум Зарков, който е заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“.

Друг сериозен критик на Корнелия Нинова – Антон Кутев, който след европейските избори обяви, че Нинова е „силов, а не силен лидер“ също бе отстранен от ръководните постове, които заемаше. След като миналата седмица бе освободен от заместник-председателското място в парламентарната група, днес той бе освободен и от ръководния пост в Комисията за взаимодействие с неправителствените организации, на която вече няма да бъде член.

Мястото му в комисията се заема от социалиста Георги Гьоков. Антон Кутев бе избран за редови член на комисиите по външна политика и екология.

Местата в парламентарните комисии на новите председатели на комисии от БСП се заемат от новоизбрани членове на Изпълнителното бюро на партията. Весела Лечева ще бъде зам.-председател на социалната комисия на мястото на Георги Гьоков, а Стоян Мирчев заема мястото на Драгомир Стойнев в икономическата комисия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати