Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кристиан Вигенин: Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи

Политика

Кристиан Вигенин: Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи

Кристиан Вигенин: Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи - Tribune.bg
Снимка:

Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи, коментира пред Нова нюз Кристиан Вигенин от БСП по повод искането на партията за прекъсване на ваканцията на парламента и изслушване на министър Тагарев. Според Вигенин трябва да бъде обяснено защо се случва това заради опасения за националната сигурност на страната.

"Натрупаха се събития, съмнения, изказвания, които засилват очакванията за напрежение. Нормално е в такава ситуация да има институционален отговор. Тагарев каза, че се обсъждат различни варианти за базиране на щаб на НАТО около Ямбол. Трябва да бъдат представени целите на Министерство на отбраната и откъде идват заплахите. Според мен частично те идват от самото правителство и неговите решения, които причиняват разделение и напрежение в обществото. Очакваме кабинетът да каже как си представя осигуряването на националната сигурност", посочи социалистът.

По думите му заплахата за сигурността идват от нарастващата ескалация.

"Когато има напрежение трябва да търсим опит за деескалация чрез разговори с Русия, а не да решаваме въпроса с допълнително струпване на оръжия. Вървим към по-сериозен конфликт, който трябва да се опитаме да избегнем, искаме да видим визията на правителството как това може да се случи. Засилването на военното присъствие в акваторията на Черно море не допринася за сигурността", смята Вигенин.

Относно кандидатурата на партията за столичен кмет той потвърди, че подкрепа за Ваня Григорова има, а градската организация ще реши на конференция дали да я издигне.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети