Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кристиан Вигенин: Тази седмица да видим друг тип коалиции

Политика

Кристиан Вигенин: Тази седмица да видим друг тип коалиции

Кристиан Вигенин: Тази седмица да видим друг тип коалиции - Tribune.bg
Снимка:

Опасявам се, че е възможно тази седмица да видим друг тип коалиции, които могат да поставят и под риск своите решения за страната. Това коментира пред Радио „Фокус“ Кристиан Вигенин от БСП, който е и зам.-председател на 48-ото Народно събрание.

„Бих се пошегувал, че може би трябва да намерим най-възрастния, който да стане министър-председател, и така да продължим и с министерствата, но разбира се, това не може да е логиката, когато се съставя правителство. Аз не бих се нагърбил да давам подобни рецепти“, подчерта Вигенин.

По думите му към днешна дата може да видим едно сближаване на позиции на партии от гледна точка на тяхна идеологическа близост или на някаква друга основа.

„Бяхме обвинявани миналата седмица с избора на Вежди Рашидов, че някаква нова коалиция се създава, БСП работи с ГЕРБ. Опасявам се, че е възможно тази седмица да видим друг тип коалиции, които могат да поставят и под риск своите решения за страната, а именно – евентуално решение за предоставяне на военна помощ за Украйна, и други решения“, коментира Вигенин.

Според него политиците трябва да бъдат доста внимателни. „Но какво имам предвид – нека да видим как ще стартира работата на парламента, да видим има ли някаква доза на смирение, даже бих го нарекъл, от страна на политическите формации. За мен единствената възможност, която виждам, е някакво широко подкрепено правителство, експертно. Обаче БСП по принцип не е привърженик на такива решения, защото считаме, че политическите формации не би следвало да се крият зад експерти, и трябва да участват в такова правителство, такъв тип правителство, по-широко, с политически представители. Но това вече са спекулации. Аз даже не бих ги коментирал, защото всичко, което кажа, са абсолютно едни предположения от моя страна. Задайте ми го този въпрос след седмица, може би ще мога да дам по-конкретен отговор“, обясни Кристиан Вигенин.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети