Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Изправи се! Мутри вън!“ няма да бъдат в НС, напълно неспособни са да създадат дълготрайно управление

Политика

„Изправи се! Мутри вън!“ няма да бъдат в НС, напълно неспособни са да създадат дълготрайно управление

Изправи се! Мутри вън! няма да бъдат в НС, напълно неспособни са да създадат дълготрайно управление - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам конфигурация от 6 партии без „Изправи се! Мутри вън!“ в парламента, напълно неспособни да създадат дълготрайно управление и да изкарат 4 годишен мандат“, посочва пред БГНЕС политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„До този момент предизборната кампания е изпъстрена с повече шоу, отколкото със съдържание. Много малка част от партиите са излезли с конкретни послания, с конкретни програми“, отбелязва анализаторът. По думите му , нас политическият живот започва все повече да наподобява този в Америка и в резултат на това имаме сблъсък на образи, а не на идеи и дебати. Според него всички политически послания на партиите са напълно очаквани.

За разпада на досегашната патриотична коалиция и преформатирането ѝ преди предстоящите избори, той прави паралел с динамиката, която, според него, се е случила и в „Демократична България“. Кристиян Шкварек го определя като някакъв вид „политически канибализъм“, с който ВМРО е успял да „изяде“ електората на „Атака“ и НФСБ. Те пък от своя страна търсят собствен път на развитие.

„Това ВМРО, което влезе преди 4 години с малък процент, само две години по-късно взе 140-150 хил. гласа на евроизборите и в момента има шанс да влезе самостоятелно в парламента“, обяснява Шкварек. 

Според Шкварек енергията на миналогодишните протести няма да се излее в урните напролет, тъй като е напълно изчезнала и похабена.

Той е категоричен, че избирателната активност ще бъде един от най-важните фактори на предстоящия вот, а тя е много трудно да бъде предсказана. 

Според него дори отношенията между България и РС Македония зависят от това каква ще бъде конфигурацията на следващото правителство. Ако в него отново участва патриотична формация, която и да е тя, отстъпки пред Скопие няма да има, а натискът за промяна на тяхната антибългарска позиция ще продължи. Ако това обаче не се случи, българската позиция може да се смекчи, смята той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети