Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правосъдният министър: Бившата сграда на СДС ще се даде на Европейската прокуратура

Политика

Правосъдният министър: Бившата сграда на СДС ще се даде на Европейската прокуратура

Правосъдният министър: Бившата сграда на СДС ще се даде на Европейската прокуратура - Tribune.bg
Снимка:

„Много е вероятно в следващите дни адресът на Европейската прокуратура в България да бъде в град София, ул. „Раковски“ 134". Това обяви министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков пред БНР.

„Тя е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен. Следващият етап е кадровото обезпечение на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, за да действат независимо и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не успя да направи“, каза Зарков.

Той обясни, че е подписал писмо до Министерството на регионалното развитие и областния управител, защото сградата на „Раковски“ 134 е частна държавна собственост и тя трябва да се предостави целево на Висшия съдебен съвет, който пък да я предостави на европейските делегирани прокурори.

В края на 2017 година етаж от емблематичната сграда бе даден на НФСБ. През 2019 година партия „Воля“ на Веселин Марешки също получи офис там. В сградата беше и централата на СДС.

На въпрос дали той няма да се окаже подходящият политик, около който да гравитира евентуален президентски проект, Зарков отговори:

„Аз съм ляв и социалист, чел съм, учил съм, стигнал съм до това мое разбиране и съм се записал в партията, която се обявява за защита на тези идеи. На едни им харесвам, на други – не. За едните съм соросоид, за другите – комунист. Нашият публичен дебат върви обикновено с лепене на етикет и с абсолютна делегитимация на този, с който не си съгласен. Нямайте никакво съмнение по отношение на моята политическа перспектива: тя е вляво, тя е в социалистическата партия. Хората си се упражняват върху някакъв гръб, а президентът Радев прави това, за което е избран – да бъде президент на републиката. Не всичко е конспирация. Има хора, които просто стоят на местата си и вършат работата, за която са се ангажирали. Член съм на БСП и ще остана такъв след този мандат. Моята политическа кариера е свързана само и единствено с БСП. Аз от партия на партия няма да скачам. Това е моята партия.“

Зарков заяви още, че е добро решение Деница Златева да оглави „Булгаргаз“, защото тя познава дружеството.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети