Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Крум Зарков определи като непремерена заявката на БСП за подкрепа на правителство на Слави

Политика

Крум Зарков определи като непремерена заявката на БСП за подкрепа на правителство на Слави

Крум Зарков определи като непремерена заявката на БСП за подкрепа на правителство на Слави - Tribune.bg
Снимка:

Според него трябва да се възстанови колективният разум в БСП

„Заявката за подкрепа за правителство на Слави Трифонов е непремерена“.  Това каза пред БНР Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на БСП в оставка. В събота пред БНТ лидерът Корнелия Нинова заяви, че социалистите биха подкрепила правителство на Слави Трифонов.

„Трябва да запазим достойнство, като заявим политическите темели, които за нас са важни. Всички сега бягат от отговорността кой ще е виновен за най-вероятните бързи предсрочни избори. Отговорността се носи пропорционално на изборния резултат“, каза Зарков. 

Според него, „тъй като политиците непрекъснато намират начин да се измъкват, да се снишават, да бягат от отговорност, заради това сме в такава ситуация и колкото и анализаторите да се опитват да редят ребуси, тя е политически невъзможна“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Зарков очерта три причини за резултатите от изборите за БСП:

„Политическа, партийна и организационна. Основната политическа причина е в амбивалентното поведение към кандидатурата на президента Румен Радев. Трябваше да заявим еднозначно подкрепата си към него. Прекият избор на лидер на БСП е важна реформа, която извършихме. Но ние не станахме свидетели на консолидация, а на продължаващо разделение. Партията ни има необходимост от консолидация. БСП няма толкова нужда от лидер, колкото отново да заприлича на общност. Това важи и за България. Трябва ни ръководител, който да освободи потенциала на хората“.

По думите на Крум Зарков „оставката на Корнелия Нинова е персонална отговорност, но тя трябва да признае, че лидерският въпрос е отворен“: 

„Нинова не може да бъде сменена тук и сега, има процедури. Следователно е необходимо тя да разбере ситуацията, в която се намира, дългогодишните ѝ критици да не се изкушават да търсят реванш веднага, а всички ние да заработим за консолидацията на партията, а не за допълнителното ѝ разединение. Трябва да възстановим колективния разум в партията и то още в събота на Националния съвет“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети