Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зарков: Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на покушение, сега гледа как реагира държавата

Политика

Зарков: Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на покушение, сега гледа как реагира държавата

Зарков: Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на покушение, сега гледа как реагира държавата - Tribune.bg
Снимка:

„Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на покушение, сега целият свят гледа как реагира българската държава в такъв случай“, коментира пред бТВ служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Колкото по-бързо добием яснота, толкова по-добре за всички, каза той.

Зарков заяви, че се е обадил на главния прокурор почти веднага, след като е разбрал за инцидента, за да го попита как е.

Не сме говорили обаче по същество за самия взрив, тъй като това е работа на разследващите органи, а Министерството на правосъдието не е такъв. Той изрази надежда възможно най-бързо разследващите да кажат ясно какво се е случило и кой е виновен.

„Това е много важно за България в момента. Каква е била целта – да убие, да сплаши, да направи нещо друго, да инсценира – всичките тези неща са версии, които трябва да бъдат изследвани“, коментира министърът.

„Седем дни по-късно знам по-малко, отколкото 7 минути след инцидента. Това, което се случва, е много притеснително. Първо взривът, сам по себе си, е нещо, което не може да бъде подминавано, но след това фактът, че не добиваме повече информация, а сякаш постигаме по-голямо объркване, е много вредно както за атмосферата вътре в България, така и за това как изглеждаме навън“, добави той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети