Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. КС прекрати делото по комисията за нова Конституция

Политика

КС прекрати делото по комисията за нова Конституция

КС прекрати делото по комисията за нова Конституция - Tribune.bg
Снимка:

Конституционният съд прекрати делото по искането на президента Румен Радев за установяване на противоконституционност на решение на Народното събрание, с което беше създадена специална комисия за разглеждане на проект на нова Конституция. Причината - миналият петък депутатите прекратиха дейността на Комисията.

Конституционният съд поиска и получи становища на водещи конституционалисти, според които обикновено Народно събрание може само да реши дали да има ВНС, но не и да внася промени във внесен проект за нова конституция, припомня БНР.

Тъй като се уточнява, че комисията вече не функционира, делото се прекратява, а искането се връща на президента Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Джедай Тотю Поредният конституционен шамар за погребална агенция „Рундьо Рундев – всичко за вашия тъжен ден!“. Сега, както обикновено, неговият ден ще е тъжен! Честито, до края на единствения ти мандат!
01.12.2020 13:45 / Отговор
А бе тъпчо, ГЕРБ си я закриха сами. Сталин: Има човек, има проблем; няма човек- няма проблем. Сега, Д. Атанасова да върне парите, които е взела за тази комисия. А Братиньо от КС, е посъветвал боса , да я закрие. Това е истината. Питай конституционалисти, примерно Близнашки.
01.12.2020 15:59

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати