Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. КТ „Подкрепа” застава зад Йорданка Фандъкова за кмет на София

Политика

КТ „Подкрепа” застава зад Йорданка Фандъкова за кмет на София

КТ Подкрепа застава зад Йорданка Фандъкова за кмет на София - Tribune.bg
Снимка:

„Заставам пред вас с лицето си, с биографията си, с ясна програма и приоритети за града“, заяви Йорданка Фандъкова

„Диалогът със Столичната община през последните години е един от най-добрите. Малко са градовете, с които работим по този начин. Заинтересовани сме развитието на София да продължи.” Това каза Димитър Манолов, президент на Конфедерацията на труда „Подкрепа”, на среща с кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС.

„Заедно взехме важни решения, водихме преговори и имаме диалог в тежки сфери като транспорта, здравеопазването, образованието”, посочи още Манолов. Той каза, че добре помни каква е била София преди и добави, че хората виждат промяната и тя трябва да продължи.  

„Заставам пред вас с лицето си, с биографията си, с ясна програма и приоритети за града. Аз не обещавам, а поемам ангажименти, които мога да изпълня”, каза Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че има стратегически за града проекти, чиято реализация трябва да продължи. „Аз мога да гарантирам това – с опит, ясен ангажимент за финансиране“. Това е разширението на метрото и обвързването му със системата на довеждащия транспорт, изграждането на околовръстния път и вътрешните рингове, връзките със северните части на града. Закупуването на малки електробуси, които ще минават през кварталите и ще водят към метрото, е стъпка за намаляване на трафика, превръщането на градския транспорт в по–предпочитан и мярка за по-чист въздух. Приоритет е работата в кварталите и продължава строителството на нови детски градини с акцент върху яслите.

Фандъкова посочи, че в момента София има уникален шанс да привлече стратегически инвеститор във високотехнологично производство. „Вече водим разговори с две компании. Това е начинът да гарантираме икономически растеж, качествени работни места и високи доходи.  За това София се нуждае от стабилност, а не експерименти и хаос“, каза Фандъкова.

„Заедно постигнахме важни резултати в различни сфери. През следващата година сме поели ангажимент да подкрепим сектора на здравеопазването, в който има недостиг на специалисти. Ясна е и програмата за увеличаване на доходите на работещите в транспорта“, посочи още Фандъкова. По думите й заедно с държавата трябва да се подобрят условията за социалните работници.

Желанието на хората от синдиката е да продължи работата по програмите за превенция на рак на млечната жлеза, които имат важно социално значение.  Светослав Чернев, председател на сдружението на „Малки български хора”, благодари на г-жа Фандъкова за предоставената сграда за нуждите на сдружението.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Малина Едрева, Николай Стойнев, д-р Койчев, Николай Стойнев, адв. Георги Георгиев, Екатерина Йорданова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети