Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Купуване на гласове в Троян, разместени номера на партии в Лозенец

Политика

Купуване на гласове в Троян, разместени номера на партии в Лозенец

Купуване на гласове в Троян, разместени номера на партии в Лозенец - Tribune.bg
Снимка:

Сигнал до Районна избирателна комисия – Ловеч и Районна прокуратура – Троян подаде общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Троян Иван Миховски.

На 25.05.2019 г. в предизборния щаб на ПП ГЕРБ за провеждане на избори за Европейски парламент в град Троян се получи сигнал, че лицето Лалка Маринова Колева, която живее в кв. Велчевски, обикаля свои близки и  познати и раздава пари, за да гласуват за БСП.

„Имайки предвид гореказаното, молим да извършите проверка на сигнала и вземете необходимото по закон отношение. Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се обърнете към мен или хората от щаба ни“, пише в жалбата до институциите.

Партията подаде жалба в РИК 23 – София за нарушение на изборния процес в секция в район Лозенец.

Допуснато е нарушение в секция № 11 на територията на район „Лозенец”, находяща се в 35 СУ “Д. Войников”.

На таблото в кабината за гласуване, където се поставя списък с имената и номерата на  кандидатите по кандидатски листи в поредност на партиите и коалициите, съобразно номера им в бюлетината - е допуснато умишлено разместване в номерацията. Разместването засяга именно номера на ПП ГЕРБ. Под номер 12 в списъка вместо ГЕРБ – фигурира партията на „Зелените“ и техните кандидати.

„Въпросното нарушение крие голяма опасност да вкара гражданите в заблуждение и техният вот да бъде подменен“, гласи сигнала.

ЛозенецЛозенец


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети