Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Куриоз: Шефът на НЗОК подаде оставка, после я оттегли (ОБНОВЕНА)

Политика

Куриоз: Шефът на НЗОК подаде оставка, после я оттегли (ОБНОВЕНА)

Куриоз: Шефът на НЗОК подаде оставка, после я оттегли (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Абсолютен куриоз се случи с председателят на НЗОК Станимир Михайлов. През декември той подаде оставка, която днес беше внесена в Народното събрание за разглеждане. От ПП-ДБ обявиха, че това е недопустимо и вкарванео на извънредната точка не трябва да се случва, а шефът на НЗОК не трябва да подава оставка.

След бурни дебати и защита на Михайлов от страна на ПП-ДБ, малко преди 10:00 часа той реши да оттегли оставката си.

„Ето така работи мафията в България. Оставката е личен акт, тя не се подава от депутати. Кой от тази зала се обади на Станимир Михайлов да си оттегли оставката? Ако той си е оттеглил оставката, защото някой му е казал, значи е зависим“, заяви от трибуната на Народното събрание председателят на здравна комисия проф. Костадин Ангелов. Депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че още днес ще подадат сигнал, защото трябва да се разследва под чии натиск Михайлов е оттеглил оставката.

Хамид Хамид от ДПС заяви, че след като точката е внесена за обсъждане то трябва да бъде гласувана. От ПП-ДБ поискаха почивка, за да може „правния казус“ да бъде решен. 

След оспорвани дебати оставката на Станимир Михайлов беше гласувана и той вече не е шеф на НЗОК. Единствените против бяха от групата на ПП-ДБ, а ИТН не участваха в гласуването.

„Оттеглянето на моята оставка е мой личен акт, главно заради това, че условията, заради които я подадох, не бяха спазени“, заяви Михайлов пред журналисти.

Попитан защо е подал оставка, а днес я е оттеглил, той посочи: „Подадох я, защото така ни приканиха, за да бъде изработена нова процедура, по която да бъдат избрани управител и подуправител. Тогава ни поканиха политическите партии и ние се съгласихме“

Той отбеляза, че не се чувства жертва на разрива в сглобката. Аз дойдох като експерт и си тръгвам като такъв. „Не съм член на никоя партия – това го подчертах при застъпването ми, това го казвам и сега. Лошо е човек да се чувства жертва, каза още Станимир Михайлов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети