Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Кутев: Извинявам се на медицинските сестри

Политика

Антон Кутев: Извинявам се на медицинските сестри

Антон Кутев: Извинявам се на медицинските сестри - Tribune.bg
Снимка:

Говорителят на служебния кабинет се оправда с острия си език

Извинявам се на медицинските сестри, обърна се към здравните работници говорителят на правителството Антон Кутев.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/ настоя за публично му извинение. Кутев обиди  медицинските сестри по време на телевизионно участие на 17.05.2021 г., в което по повод ползващите неплатен отпуск висши кадри в системата на МВР направи неуместно сравнение.

„Да се криеш в болнични подхожда на медсестри, а не на мъжки момчета“, коментира Кутев. В отговор БАПЗГ излезе с отворено писмо.

„Цялото ни съсловие е поразено и отвратено от това нелепо изказване. В днешните тежки времена, в които хората в целия свят изразяват благодарността си към тези, които се грижат за болните съпричастно, компетентно, професионално и с риск за собствения си живот, от устата на говорителя на правителството идва оценка за съмнителни качества и недостойно професионално поведение на медицинските сестри“, написа в отворено писмо председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева. Неправителствената организация изпрати писмото до президента на Република България г-н Румен Радев, министър-председателя на Република България г-н Стефан Янев, здравния министър д-р Стойчо Кацаров и медиите.

„Езикът ми е малко по-остър и искрено уважавам не само медицинските сестри и лекарите, но и всеки български гражданин, който съвестно си върши работата. Извинявам се искрено, ако някой се е почувствал засегнат“, поднесе извиненията си днес говорителят на правителството Антон Кутев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети