Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кутев: Втори служебен кабинет няма да е същият, президентът може да предложи съвсем нов

Политика

Кутев: Втори служебен кабинет няма да е същият, президентът може да предложи съвсем нов

Кутев: Втори служебен кабинет няма да е същият, президентът може да предложи съвсем нов - Tribune.bg
Снимка:

Много по-трудно ще е при втори служебен кабинет, той няма да е същият. Някакви промени може би ще има. Това е работа на президента, той може да направи съвсем нов кабинет“. Това каза пред БТВ говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

По думите му протестите на лекарите трябва да са пред Народното събрание, защото от него зависи дали ще има пари за първа линия и за ресторантите. „Голямата отговорност е на парламента, който се занимава в момента с изслушване на министрите“, добави той.

Според Кутев е логично да има избори две в едно през октомври, но допълни, че не може да прецени дали машинното гласуване позволява гласуване за два различни избора наведнъж.

По отношение на уволненията, които служебният кабинет е направил, Антон Кутев заяви, че са били „нужни, за да работи държавата по-добре“.

Вчера имаше среща на премиера с бизнеса и резултатът е, че днес вече има рязък спад на цената на тока благодарение на действията на служебното правителство. Вдигането на цената на тока беше благодарение на един куп хора, като това бивше ръководство на БЕХ, което ние дълго не можем да свалим. Ами извинете, но ако целият бизнес ще плаща по 400 лв., вместо по 114 лв. ток, за сметка на уволнените хора в БЕХ, дайте да ги уволняваме докато е време. Огромната част от уволненията бяха необходими, за да работи държавата по-добре, изборите да са по-честни. А че на Бойко Борисов това не му харесва – ами, няма да му хареса“, обяви Кутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети