Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кутев за ГЕРБ: Когато са си били на власт, разбирам да разчитат на излишъци. Но в година като нашата…

Политика

Кутев за ГЕРБ: Когато са си били на власт, разбирам да разчитат на излишъци. Но в година като нашата…

Кутев за ГЕРБ: Когато са си били на власт, разбирам да разчитат на излишъци. Но в година като нашата… - Tribune.bg
Снимка:

Комитова и Антон Кутев направиха всеизвестно „разкритие“ – АПИ се е разплащала с фирмите от излишъци в края на годината

Повече от 3 месеца след встъпването си в длъжност – служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова и говорителят на МС Антон Кутев дадоха изявление за медиите, в което съобщиха… поредица от всеизвестни факти.

„Отдавна сме наясно с тези данни, затова днес решихме, че трябва да Ви информираме, за да са наясно всичко за какво става дума“, обяви в началото на брифинга назначената от Румен Радев служебна министърка. По думите ѝ това е належащо в контекста на дебата за актуализация на бюджета.

Комитова посочи, че в годините са залагани по-малко средства от необходимите за Агенция „Пътна инфраструктура“. Тази година не прави изключение - заложени са 382 млн. лв., а са подписани договори за дейности на стойност 1.5 млрд. лв., обяви тя.

На пук на това в крайна сметка всичко било разплащано и фирмите продължавали да работят, разкритикува метода министърката.

„Фирмите са работили срещу малки аванси, самофинансирали са се, а в края на годината получават всичките си пари с министерски постановления и им се плаща от излишъци те Сега, ние такова нещо не сме правили служебното, не мога да кажа как става“, посочи Комитова.

„Уважаеми представители на медиите, ние не разбираме защо се е случвал този процес и как някой е знаел, че ще останат пари. Искам да знаете истината, ние не знаем дали в края на годината ще има излишъци. Никой не знае към днешна дата! А на строителите е възложено да работят. Как се решава този въпрос?“, попита тя.

Критики към схемата, която от година прави възможна пътната поддръжка не спести и Кутев.

„За годините, в които са си били на власт, разбирам да разчитат на излишъци. Но в година като нашата – като тази, в която видяхме, че има 2-3-4 избори през годината и шансът на управляват тези, които са правили бюджета е почти 0. И при това приложение да обещаеш повече аз наричам форма на измама. Защото фирмите, с които си подписал да им платиш, си ги измамил. Тези пари ги няма“, обяви Кутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати