Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кузман Илиев: Ще има радикализиране на опозицията и много протести

Политика

Кузман Илиев: Ще има радикализиране на опозицията и много протести

Кузман Илиев: Ще има радикализиране на опозицията и много протести - Tribune.bg
Снимка:

Сребърният фонд от 3,5 милиарда до никъде няма да ни стигне. По-добре да работим с фискалния резерв, заяви икономистът

„На път сме най-накрая да имаме редовен кабинет, все още обаче се осланяме на Бюджет 2022, та дори служебното правителство предложи удължаването на вече удължения бюджет“. Според политическия и икономически анализатор Кузман Илиев пред бТВ правителство ще е стабилно поне в следващите няколко месеца.

Вчера Мария Габриел и Николай Денков обявиха, че е постигнато съгласие за състава на кабинет с втория мандат, който ще бъде върнат на президент в понеделник.

„От една страна се заформя евроаталантически кабинет с общи ценности. И двете формации  имат сходни програми. Това обаче не означава, че спира политическата криза, защото ще имаме едно консолидиране на другите, които не са съгласни с това. Тоест те ще радикализират така наречената опозиция и вероятно ще имаме по-мощни протести“, коментира той.

Според него във времето ще се види тенденция на едните и другите, които са влезли в кабинета и дали не могат да се дръпнат, и да си препишат всички активи.

Кузман Илиев смята, че ще има покачваме на лихвите по кредитите.

„Ще си задушим икономиката с отрицателната демография.  Сребърният фонд от 3,5 милиарда до никъде няма да ни стигне. По-добре да работим с фискалния резерв, отколкото да бъркаме в него“, каза още икономистът.

По думите му за приходите в хазната има много рискове, а всички се занимават с политика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети