Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лъчезар Борисов: Чирпан дава сериозна заявка да бъде индустриален център

Политика

Лъчезар Борисов: Чирпан дава сериозна заявка да бъде индустриален център

Лъчезар Борисов: Чирпан дава сериозна заявка да бъде индустриален център - Tribune.bg

Инвестиция от 200 млн. лева в соларен парк очаква Община Чирпан. Той ще бъде на площ около 190 хектара, с мощности между 160 до 200 мегавата.

„Инвестицията е от стратегическо значение и ще окаже положително влияние върху икономиката на региона. По време на изграждането на парка ще се осигури работа на около 600 души, а след това ще бъдат разкрити около 70 нови работни места в сферата на енергетиката. Соларното съоръжение ще бъде най-голямото по рода си у нас. Подобен проект не само води до допълнителна трудова заетост. Той ще привлече интереса на други компании и ще направи районът атрактивен. Инвеститорите гледат към България и това е факт“ – съобщи Лъчезар Борисов, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район.

По време на среща с граждани беше обсъдено и намерението за създаването на индустриална зона на мястото на бившето военно поделение в Чирпан.

ГЕРБ-София област представи в Копривщица  кандидатите си за народни представителиГЕРБ-София област представи в Копривщица кандидатите си за народни представители

„Винаги, когато съм идвал в Копривщица съм чувствал силата на това място. Радвам се, че именно оттук започнахме предизборната кампания на коалиция ГЕРБ/СДС в Средногорието“, заяви Младен Маринов.

Областният координатор  на ГЕРБ за София област и кандидат за народен представител Николина Ангелкова бе категорична, че  Копривщица е гордост за всеки българин.

От коалицията представиха и листата си в КюстендилОт коалицията представиха и листата си в Кюстендил

„Предвиждаме БВП да нарасне към 100 млрд. евро до 2025 г., а размерът на преки чуждестранни инвестиции с над 50%, като за 12 месеца ще възстановим загубения БВП през периода на кризата. Искаме да утвърдим България като добро място за създаване на семейство, отглеждане и образоване на деца, и перспективна професионална реализация. Залагаме на значителни инвестиции в образованието и иновациите“, заяви Христо Терзийски.

Популярната родна журналистка Люба Пашова, която също е част от листата, заяви, че именно в Кюстендил е получила най-доброто образование, което ѝ е дало старт в живота.

Ивелина Василева в БургасИвелина Василева в Бургас

„Заложено е изграждането на Единна електронна платформа, която да съхранява в дигитална форма фондовете на музеи, библиотеки, националната филмотека, БНР и БНТ.  Предвижда се по проекта да се дигитализират 1 млн. културни ценности. Също така ще бъдат дигитализирани периодични издания, излизали до Втората световна война на територията на България, както и регистрационни единици на книги, всички защитени с авторски права, равняващи се общо на приблизително 1 000 000 страници“. Това коментира кандидатът за народен представител Ивелина Василева на среща с представители на музейната и библиотечна общност в Бургас.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов коментира новосъздадената Държавна агенция за наука и иновации: „Това ще бъде още един инструмент в помощ на вашата сфера. Няма да има ограничения за кандидатстване за европейски средства за иновативни проекти. Впечатлен съм и от новата библиотека в Бургас, няма друга такава сграда у нас“, заяви той. 

Ананиев в БрезникАнаниев в Брезник

2 120 000 лв отпусна за Брезник правителството в края на миналата година. От тях 1 320 000 лв са за втория етап на реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа, 800 000 лв за саниране и укрепване на сградата на Средно училище „Васил Левски“. Това подчерта по време на посещение в града финансовия министър Кирил Ананиев, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Перник. 246 000 лв получи от кабинета Община Брезник за подмяна на вътрешното обзавеждане, осветлението и озвучаването на залата на читалището, която се ползва за всички културни мероприятия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати