Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лъчезар Борисов: Подозирам, че управляващите пипат неприкосновения фискален резерв

Политика

Лъчезар Борисов: Подозирам, че управляващите пипат неприкосновения фискален резерв

Лъчезар Борисов: Подозирам, че управляващите пипат неприкосновения фискален резерв - Tribune.bg
Снимка:

Приветствам проверките на контролните органи на европейската прокуратура. Когато аз бях министър на икономиката стартираха тези проверки. Ние свършихме цялата работа и сега виждаме резултатите. Това ще доведе до добър край, тъй като който е злоупотребил, ще носи своята отговорност. Това заяви бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов от ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той прогнозира, че в края на 2022 г. ще достигнем  18-20%  нива на инфлация.

„Видяхме, че България влиза във втората фаза на инфлационните процеси. Инфлационният данък се ползва като буфер на бюджета, но той рефлектира върху всички нас. Актуализацията на бюджета е неотложна. Инвестициите няма да се случат, както бе предвидено. Имаме проблеми с дълга, задлъжняваме нашите деца“, подчерта бившият икономически министър.  

Той попита  и къде са изчезнали 9 млрд. лева от фискалния резерв през декември. По думите му едни пари са се сложили в тайни сметки.

 „Имам подозрението, че се пипа неприкосновения фискален резерв от 4,5 млрд. лева, който включва сребърния фонд и фонд „Козлодуй“. Оттук нататък ние нямаме план за управление на държавния дълг“, алармира бившия министър на икономиката.

Във връзка с избора на управител на БНБ Лъчезар Борисов заяви: „За мен експертизата е на първо място. Считам, че настоящият управител на БНБ има такава. Очаквам да чуя от кандидатите позитивни послания за еврозоната и макроикономическите предизвикателства. Димитър Радев показа достойнство“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети