Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лъчезар Борисов: С бизнеса имаме консенсус за запазване на данъчната политика

Политика

Лъчезар Борисов: С бизнеса имаме консенсус за запазване на данъчната политика

„Заедно с работодателските организации мислим в една посока. От нас се очаква да ускорим работата за влизане в Еврозоната и за членството на България в ОИСР. Въпреки световната икономическа криза, това което постигнахме през последната година, прави процесите по тези две теми необратими и те ще завършат през следващия мандат“, заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който е и кандидат за депутат от ГЕРБ, в Стара Загора.

Той добави, че с работодателските организации ГЕРБ има консенсус и по друга ключова тема – запазването на данъчната система в България такава каквато е, защото бизнесът очаква прогнозируемост и предвидимост. „Чувам, че наши политически опоненти заявяват намерение да направят промени, които могат да имат ефект на ядрена бомба върху бизнеса и икономиката“, коментира кандидатът за народен представител.

Кирил Ананиев: Няма да се откажем от образователните иновации във всички нива на системата

„Най-добрата дългосрочна инвестиция е качественото образование. Ще се стараем да утвърдим учителската и преподавателската професия като професии с висок социален статус. Поетият ангажимент за удвояване на учителските възнаграждения е факт. Продължаваме да ги увеличаваме със скорост, изпреварваща вдигането на средната заплата, като се стараем да ги поддържаме на нива над 125% от средните за страната“. Това заяви министър Кирил Ананиев, който е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС в Перник, на среща с директори на учебни заведения от областта.

В срещата взеха участие още двамата евродепутати Асим Адемов и Александър Йорданов и останалите кандидати от листата. Всичките бяха единодушни, че образованието е в основата на просперитета на една държава, а учителят е най-важният фактор за доброто обучение.

„Положихме усилия за образователна интеграция на учениците от уязвими групи, с помощта на което включихме над 50 000 деца - и увеличихме средния обхват в системата от 92 на 95%. Инвестирахме в компютърна техника и в техника за електронно обучение в класните стаи. Финансирахме изграждането на модерни СТЕМ центрове“, посочи министър Ананиев.

Ивелина Василева: Потенциалът за туризъм в Странджа е огромен, местим фокуса към малките населени места

„С кмета на Малко Търново Илиян Янчев и председателя на ОС Дичо Войков обсъдихме възможността за надграждане на съществуващото депо, което правителството на ГЕРБ откри през 2015 година. Съоръжението отговоря на Европейските изисквания. То е уникално за страната, защото е разположено на територията на Природен парк „Странджа“ и обслужва само община Малко Търново. Паркът е най-голямата защитена територия в България – площта му е 1% от територията на страната. В него е най-големият широколистен горски комплекс на Европа. Трябва да направим всичко възможно да пазим Странджа чиста. Ангажирах се лично в следващия мандат да съдействам за разширение на Клетка 1 в Зона А и обособяване на площадка за строителни отпадъци с необходимата техника“. Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Ивелина Василева при посещението си в Малко Търново. 

Тя посочи, че в новата управленска програма фокусът е и към малките населени места. Тя коментира още, че община Малко Търново има изключителен потенциал да бъде една от най-привлекателните туристически дестинации.

Д-р Даниела Дариткова пред директори и учители: Обещахме увеличение на заплатите на учителите и това е факт

„Обещахме увеличение на заплатите на учителите и това е факт. Повече от 20 милиона са инвестициите в Смолянския регион за образователна инфраструктура. Десет са STEM-центровете, които ще бъдат изградени, като два са открити вече. Заедно да се гордеем отново, когато децата на Смолянска област заемат първите места в изпитите.“ Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова на среща с представители на образователните институции от Смолянско.

По думите ѝ неслучайно образованието бе поставено като приоритет №1.

„Положили сме основите на приоритет, който трябва да бъде свързан не само с нашите усилия, но който ще даде посока на всички следващи поколения политици. Само добре образовани млади хора могат да дадат тласък към посока, която да ни направи равни на другите европейски страни“, подчерта д-р Дариткова.

Каназирева: Античният град на Хисаря може да привлича туристи от цял святКаназирева: Античният град на Хисаря може да привлича туристи от цял свят

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Дани Каназирева, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители Генчо Кенаров, Николай Стаматов и Йордан Кръстанов посетиха Хисаря, където разгледаха уникални археологически паметници, както и други туристически забележителности.

„В Пловдивска област имаме огромно богатство в културно-исторически план и трябва не само да го съхраняваме, а и да го развиваме, заяви Дани Каназирева.

Тя и кандидатите на ГЕРБ имаха възможност да научат повече за - Римските терми, Южна крепостна порта „Камилите“ и Североизточна ъглова кула в античния град, които ще бъдат реставрирани и консервирани по европроект, както и да разгледат новия водопиен павилон с минерална вода и обновения туристически център.

„По своята значимост и уникалност археологията тук е от световна величина. Точно затова трябва да се запази, съхрани и експонира по най-добрия начин, за да може да се показва на туристите. Хисаря има своята популярност с топлите минералните извори, но градът е и туристическа дестинация с многобройните си археологически забележителности, които трябва да покажем и на Европа, и света“, коментира още Каназирева.

ГЕРБ: Подкрепяме туризма в Средец чрез нови програми и четирилентов път до БургасГЕРБ: Подкрепяме туризма в Средец чрез нови програми и четирилентов път до Бургас

Развитие на туризма в областта, утвърждаване на община Средец като дестинация на четири сезона с уникален продукт. Това обсъдиха кандидатите за народни представители от ГЕРБ Димитър Бойчев, Деница Николова, и Галя Желязкова в Дебелт. Те се срещнаха с ръководството на Национален архитектурен резерват „Деултум“ и кмета инж. Иван Жабов.

Деница Николова подчерта, че бъдещето на туризма е в партньорството между общините. „Чрез правилно оформена проектна идея, която да защитите пред Регионалния съвет, няма да имате ограничения за финансиране. Ще се възползвате от ресурсите на големите общини като капацитет и експертиза. Изграждането на четирилентов път Бургас-Средец ще даде тласък за много възможности в тази посока. Ще търсите връзка с бизнеса, ще заложите на промотиране на местните продукти“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още