Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лъсва все по-топлата връзка между Николай Банев и БСП

Политика

Лъсва все по-топлата връзка между Николай Банев и БСП

Лъсва все по-топлата връзка между Николай Банев и БСП - Tribune.bg
Снимка:

Олигархът ходил на Бузлуджа, в приятелска прегръдка с висш функционер от Хасково

Николай Банев открай време бил предан на идеите на БСП. За това говорят безкрайни източници в мрежата. Допреди няколко години видният приватизатор Банев гордо обикаляше мероприятия на БСП и с удоволствие се снимаше на червените събори на Бузлуджа. И той едва ли присъства там като обикновен симпатизант.

Проверка на Tribune.bg показа, че на горната снимка в дясно се усмихва висш партиен функционер. Става въпрос за хасковския общински съветник Иван Станчев, който навремето дори беше шеф на местната структура в продължение на цели 10 години.

По време на правителството на Пламен Орешарски, Станчев беше и зам.-областен управител. От ръководството на Хасковската структура беше изритан през 2015 г. с мотив – слаби резултати.

Това е поредната директна връзка между Банев и БСП.

„Банев има много близки отношения със Станишев. Самият Битолски (Веладин Битолски, началник на кабинета на Станишев) е известен като човек на Банев. Той дойде при Станишев тъкмо по линия на Банев“. Това заявява преди 9 години покойният вече депутат от левицата Илия Божинов.

Самият Банев също не отрича, че е захранвал финансово столетницата. В интервю през 2013 година той разказва, че е бил молен за „смешни няколко десетки хиляди долара“, за да имат на „Позитано“ пари за ток, парно и заплати.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати