Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лъже ли Елена Йончева разследващите органи?

Политика

Лъже ли Елена Йончева разследващите органи?

Лъже ли Елена Йончева разследващите органи? - Tribune.bg
Снимка:

Остава загадка дали Нинова е носила телефон в прокуратурата и защо Йончева не е обжалвала постановлението за прекратяване на проверката

Днес прокуратурата излезе с позиция по казуса, прочул се като „Ало, Банов съм“. Причината са публични изяви на водача на евролистата на БСП Елена Йончева.

Преди дни тя заяви: „Ние предоставяме на прокуратурата оригиналния запис. Това е телефонът, с който е направен записът от служител на Министерството на културата. Този път прокуратурата няма да може да се измъкне от разследване.“ Припомняме, че причината за прекратяването на проверката беше липса на данни за извършено престъпление. Оказва се, че предоставеният запис на прокуратурата е N-ти на брой и не е оригинал. Така експертите не могат да заявят категорично, че няма манипулация или обработка на записа.

Днес прокуратурата посочи:“До настоящия момент, в хода на проверката никое от лицата, от които са снемани обяснения, включително и народният представител Елена Йончева, като подател на сигнала, не споменава за съществуването на въпросния мобилен телефон. В обясненията си г-жа Йончева твърди, че на 11.04.2019 г. намерила в своята пощенска кутия в Народното събрание оптичен носител /диск/, с неизвестен подател. След като презаписала файла от диска на флаш памет, унищожила диска, а флаш паметта със записания разговор предоставила на Специализираната прокуратура.“ Как мобилният телефон се е озовал тези дни в Йончева не се знае, също остава загадка от кога е знаела тя за наличието му и спестена ли е тази информация на разследващите.

Още една интересна подробност от съобщението на държавното обвинение е, че въпреки публичното си говорене, самата Йончева не е обжалвала постановлението на Специализираната прокуратура за прекратяване на проверката. Това са направили Григор Здравков – „Българска легия Антимафия“ и БСП, представлявана от председателя на Националния съвет Корнелия Нинова. Към тази жалба е приложен и запечатан плик, с посочване на съдържанието – мобилен телефон и разпечатка на запис от него. Очевидно телефонът също не е занесен от Йончева, а от Нинова.

На 30.04.2019 г. Апелативната специализирана прокуратура е изискала преписката от Специализираната прокуратура, за да осъществи инстанционен контрол върху постановения прокурорски акт от 11.04.2019 г., по повод подадените жалби от Григор Здравков и ПП БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети