Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лечева: Договорът със спонсора на бившата „Армеец“ е прекратен лично по волята на Радостин Василев

Политика

Лечева: Договорът със спонсора на бившата „Армеец“ е прекратен лично по волята на Радостин Василев

Лечева: Договорът със спонсора на бившата Армеец е прекратен лично по волята на Радостин Василев - Tribune.bg
Снимка:

„Година и половина по-рано, съвсем изненадващо, без да има подготовка и процедура за избор на нов спонсор е прекратен договорът за генерално спонсорство на бившата зала „Арена Армеец“. Така че ние имаме вече 4-5 месеца вакуум“. Това заяви пред NOVA NEWS служебният министърът на спорта Весела Лечева.

„Според мен това прекратяване е извън договора. Няма как да бъде прекратен по взаимно съгласие, след като има краен срок. Значи това е лично волята на бившия министър“, категорична е тя.

Генералното спонсорство със застрахователя „Армеец“ за издръжката на спортната зала на 4-ти километър в София е било голяма подкрепа за функционирането на съоръжението, подчерта служебният спортен министър.

„И за съжаление той беше много бързо, преждевременно с година и половина предварително прекратен. Ние своевременно пуснахме процедура за избор на спонсор на залата. Аз мисля, че до края на годината ще можем да се поздравим с успех, има желаещи, така че съм обнадеждена. Има сериозни компании в България, които са загрижени и виждат, че бившата Зала „Армеец“ може да бъде престиж за тях. Там се провеждат големи събития – спортни, музикални, културни“, обясни Весела Лечева.

За опасността да се затварят спортни зали заради скъпия ток тя призна, че най-сериозното предизвикателство пред спорта са енергоносителите.

„Предизвикателствата с високите цени показаха колко е важно това новите сгради да бъдат строени със съвременни материали и да не бъдат толкова енергоемки”, каза министърът на спорта и петкратен световен шампион по стрелба.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети