Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лекари от листата на ГЕРБ-СДС: Модернизацията на областните болници ще задържи младите специалисти

Политика

Лекари от листата на ГЕРБ-СДС: Модернизацията на областните болници ще задържи младите специалисти

Лекари от листата на ГЕРБ-СДС: Модернизацията на областните болници ще задържи младите специалисти - Tribune.bg

Политиките на ГЕРБ за перманентно подобряване на материалната база и адекватно заплащане в сектора на здравеопазването ще осигурят нужните специалисти и персонал, което е и гаранция за по-добри здравни грижи за пациентите. Това увериха в поредица от срещи с хората от Велико Търново и общината уважаваните лекари д-р Николен Стойнов и д-р Валентин Точков.

Само за година държавата инвестира над 2 млн. лв. МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново за подобряване на материалната база.  В началото на април предстои да заработи основно ремонтираното Първо хирургично отделение, а с 1,5 млн. ще бъде изграден нов хибриден хирургичен блок, обяснява д-р Николен Стойнов.

Красимир Вълчев: Учителят е най-важният фактор за добро образование

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който е водач на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ – СДС в област Стара Загора, проведе среща с учители и представители на образователната система в областния град.

„Образованието е в основата на просперитета ни като държава и общество, а учителят е най-важният фактор за качеството на обучението. През последните четири години направихме учителската професия атрактивна и възвърнахме интереса към нея, защото младите хора търсят по-високи доходи. Предизвикателството пред нас е да направим устойчив този тренд”,  подчерта Красимир Вълчев. Днес, в края на мандата заплатите на учителите са двойни в сравнение с 2017 г. Близо половината от училищата и детските градини са изцяло реновирани, а 80% от тях са с обновен външен вид.

„Имаме най-успешния министър на образованието след демократичните промени. Добър диалог, чуваемост, енергия и визия, са нещата, които го отличават. Никога не сме имали такъв ръст на заплатите, като днес учителите получават с 25% над сумата на средното за страната заплащане. Повишава се авторитетът на учителя, което е положителна тенденция“ ,  подчертаха от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Росица Кирова: Добрата инфраструктура ще даде тласък за развитие на ВидинскоРосица Кирова: Добрата инфраструктура ще даде тласък за развитие на Видинско

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Видин Росица Кирова и колегата ѝ кандидат за народен представител Александър Матеев посетиха Ружинци, където беше даден старт на реконструкция и рехабилитация на 10 улици в 5 села на общината.

Проектът е на стойност 1 370 363 лева и ще бъде реализиран за 180 дни. С подкрепата на правителството на ГЕРБ в момента в Ружинци се реализира и друг мащабен проект по изграждането на водопровод, който е за близо 6 млн. лева.

ГЕРБ изпълнява своите ангажименти и в периода 2017 - 2020 г. в строителство на пътна инфраструктура на територията на област Видин са вложени над 361 387 000 лв., а в ремонтни дейности - 61 227 240 лева.

Деница Николова: Бургас ще е център на развитие за следващите 7 г. с гъвкави проектиДеница Николова: Бургас ще е център на развитие за следващите 7 г. с гъвкави проекти

През новия програмен период Бургас ще бъде център на растеж в областта и ще разполага с бюджет за най-мащабните и важни проекти. Това коментира кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Деница Николова. Тя е категорична, че амбицията за следващите 7 години е областта да достигне ръст от над 75% от средния БВП на ЕС.

„За достъп до европейско финансиране, Бургас трябва да изготви и приеме План за интегрирано развитие на общината (ПИРО). Търсим успешната формула за по-добрия живот на хората, за икономически тласък в региона. В следващите 7 години административните граници падат, целим цялостно развитие на общината като част от Югоизточен регион. Бургас ще изпълнява както самостоятелно общински проекти, така в партньорство с други общини и територии. Ролята на бизнеса ще е съществена“, сподели Деница Николова.

Младен Маринов се срещна с жители на селата Свидня и Искрец

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София-област Младен Маринов и третият в листата Васил Цветков се срещнаха и  разговаряха с жители на селата Свидня и Искрец в община Своге. В село Свидня местните хора им показаха разрушения пешеходен мост от наводненията през месец януари.

„Поехме пред тях ангажимента да съдействаме за възстановяването му. При срещата ни с жителите на Искрец се ангажирахме преди да бъде преасфалтиран път III-164 Своге – Искрец – Бучин проход да помогнем за по-бързата подмяна на водопровод на централната улица“, заяви Младен Маринов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети