Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова: Нямаме доверие на ГЕРБ, сложихме картите на масата

Политика

Лена Бориславова: Нямаме доверие на ГЕРБ, сложихме картите на масата

Лена Бориславова: Нямаме доверие на ГЕРБ, сложихме картите на масата - Tribune.bg
Снимка:

Единственият вариант да се преодолее недоверието към ГЕРБ е кабинет на малцинството

„Направихме програма, предложихме кабинет, така че колегите от ГЕРБ, които твърдят, че това им е важна информация да вземат своето решение“, обясни пред Нова телевизия Лена Бориславова.

Бившият депутат от ПП-ДБ обаче даде да се разбере, че заради последните 12 години от развитието на България те нямат доверие да тръгнат да правят правителство с представители на ГЕРБ.

„Затова за нас единственият работещ вариант да се преодолее недоверието е кабинет на малцинството, който да е подкрепен от повече партии. Колегите от ГЕРБ не са дали знаци срещу лицата в нашия кабинет, а срещу това, че няма политически лица от тяхната партия. Правителство на всяка цена не е работеща формула, ако просто поставиш пионки, на които друг да казва какво да правят“, подчерта Бориславова.

„Вместо да чакаме, слагаме картите на масата с предложение как да се осигури мнозинство. Нито за секунда не сме подвеждали българските граждани или ГЕРБ каква е нашата позиция“, каза тя.

Бориславова допълни, че ДБ са предложили шест човека в кабинета „Денков“, тъй като това е тяхната електорална тежест. И призова за професионално отношение и оставяне на емоциите на заден план.

На въпрос дали биха жертвали в кабинета им да не е Асен Василев, тя обясни, че нямат доверие на друг.

„Асен Василев успя върху чужд бюджет и в условията на няколко кризи да доведе бюджетният дефицит до под 3%. Не можем да сложим за финансов министър независим експерт, защото само на Василев имаме доверие, че няма да се поддаде на изкушението да е следващият в списъка „Магнитски“. Нашите лидерите отстъпиха назад и показахме експертност, съчетана с политическа отговорност“, заяви Бориславова. И категорично отрече да има отделни разговори между ДБ и ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети