Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова оглави политическия кабинет на Кирил Петков

Политика

Лена Бориславова оглави политическия кабинет на Кирил Петков

Лена Бориславова оглави политическия кабинет на Кирил Петков - Tribune.bg
Снимка:

Обмисля се временно ограничаване на правомощията на КЕВР за актуализиране на цените на тока

Лена Бориславова става началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков. Новината обяви самата тя на брифинг в Министерския съвет. Бориславова се отказа от депутатското си място в 47-ия парламент и така става част от изпълнителната власт.

Лена Бориславова е юрист по професия и работеше в една от големите адвокатски кантори.

На първия си брифинг в качеството ѝ на началник Бориславова обобщи новините от МС. На първо място е било решено в спешен порядък да се промени механизмът на оценка на щетите след бедствия.

До края на деня се чакат доклади за нуждите от ремонти с единични цени и количествено стойности сметки, така че до края на седмицата експерти да огледат щетите и да се отпуснат средства. 

Ще бъдат изградени мостове, там където са се срутили от придошлите води.

Била е обсъдена и цената на тока и нейното овладяване. Приоритет е търсенето на отговорност за лицата, които са рехабилитирали структурата през изминалите 2 г. и въпреки ремонтите се е стигнало до такива инциденти.

За енергийната криза Бориславова припомни, че в НС се сформира днес комисия за енергийната криза, задачата е да обследва какви са вариантите да се противодейства на ново покачване на цените на тока.

Ще се обсъжда или временно ограничаване на правомощията на КЕВР, или предприемане на законодателни промени в енергетиката, за да има по-добър контрол и прозрачност, добави Бориславова.

Според правителството мораториумът не трябва да продължава повече от 3 месеца, заяви Бориславова. Тя поиска временната парламентарна комисия за енергийната криза да преразгледа мораториума и да сложи такъв срок в него.

По темата за РСМ, Бориславова каза, че няма отстъпление от позицията на България по отношение към РСМ, а само преговорите да станат по-конструктивни. Нека видим как ще тръгнат преговорите и тогава ще кажем дали ще може да продължим със стъпката напред, добави още Лена Бориславова.

Тя допълни, че процесът по номинации на заместник-министри в кабинета вече е започнал, без да посочи конкретни имена. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати