Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова, ПП: Ако няма по-добри, ще оставим служебните министри

Политика

Лена Бориславова, ПП: Ако няма по-добри, ще оставим служебните министри

Снимка:

Кабинет ще има до Коледа

„Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“. Това заяви пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Според нея по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас.“

По-късно пред бТВ Бориславова обясни, че няма да има квотен принцип на разпределение на министри и че кабинет ще има до Коледа. 

Относно участието в преговорите на Румен Овчаров и Емилия Масларова от страна на БСП, Бориславова коментира: „Ние изпратихме покани до лидерите и те прецениха кои лица е най-добре да се включат. Тези лица не са кандидати за постове, те са експерти. Не сме спрели никого, за да има компетентен дебат“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема