Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова разгневи ДБ: Преминава границите на елементарната почтеност

Политика

Лена Бориславова разгневи ДБ: Преминава границите на елементарната почтеност

Лена Бориславова разгневи ДБ: Преминава границите на елементарната почтеност - Tribune.bg
Снимка:

„Наясно съм, че на терена на политическото няма никакво значение кое е истина, а кой какво казва по чиливизора и колко лайка ще получи във ФБ за това, ама все пак ... всеки прави своя избор какъв да бъде и спи с този избор - с чиста съвест, или не ... както си е преценил, че му е добре ..." Това написа депутатът от "Демократична България" Николай Христов в своя фейсбук профил.

Повод за това стана интервюто на Лена Бориславова в ефира на БТВ. В него Бориславова заявява, че коалиционно споразумение между партиите е одобрено преди поне две седмици.

"Lena Borislavova, като (част от) "партиен орган" на Да, България (поне все още), може ли да не се съглася с истинността на твърдението, че е "договорено преди две седмици споразумение" и да се обидя от квалификацията на "гумен печат", която явно ми се натрапва с израза: "да го минат през партийните си органи"? Позволяваш ли? (говоря на "ти", щото се познаваме).

Не ми се ще да използвам по-точен език, за да квалифицирам това изявление, защото той вероятно би бил оценен като груб и циничен, но някак нещата вече почват да преминават някои граници на елементарната почтеност ", пише още Христов.

Коментар написа и общинският съветник от ДБ Веселин Калановски:

Днес, 02.09., г-жа Лена Бориславова бе гост в предаване на една национална телевизия. Затова си позволявам да се обърна публично към нея с думите:

Все още има време да кажете едно "Извинявайте, прекалих!".

Утре, Националният съвет на Да, България, ще вземе решение как партията да се яви на предстоящите избори. Повярвайте ми, Вашето интервю днес, сериозно ще повлияе на утрешния избор. Не е красиво, каквито и политически съображения да имате, да пропагандирате публично желание за един резултат, а да провокирате обратния.

Затова искам да кажете простичко "сбърках", освен ако съзнателно не сте целяли провокация, която да ни раздели, вместо да чуете и осмислите предложенията за подбор на кандидатите за листите.

Ще мотивирам искането си с факти:

1) "Имахме договорен драфт за споразумение преди две седмици"(цитат). Да посмятаме (днес сме 02.09) - Национален съвет на ПП се провежда на 17.08; Национален съвет на Да, България на 18.08; начало на преговорите за споразумение 20.08 (!). Излиза, че Вие, г-жо Бориславова, сте имала договорен "драфт" за споразумение един ден преди започване на преговорите? Браво!!!

2) Готовият драфт преговарящите "трябва да го минат само през партийните си органи" (цитат). След такова изказване, как очаквате, че ще го "минат"? Повярвайте, в "Да, България" не членуват марионетки!

3) "Да си извлечем поуки от деленето през 2017 г."(цитат). Г-жо Бориславова, помните ли кой член на Националния съвет на "Да, България" (по онова време) настояваше за самостоятелно явяване с "31 самурай", готови да се жертват като мажоритарни кандидати във всеки от 31-те избирателни района? Разбира се, че помните! Защото тогава Вие (също член на Националния съвет на Да, България), бяхте най-ревностния му поддръжник. Сега двамата, като ръководители на друга партия, ни внушавате необходимостта от единение и вменявате чувство за вина за 2017 г.? Отново, браво!!!

В политиката, поне в българската, някой хора са останали с впечатлението, че всичко е допустимо и паметта на хората е достатъчно къса. Може да е донякъде вярно, но аз не Ви съветвам да залагате всичко на този кон!

Има още време за едно "Извинявайте, прекалих!". 

Не закъсня и отговор от страна на ПП, според които ще се избият за листи. Мъжът до Лена Бориславова пък я защити като написа, че „достойнството или го имаш, или го нямаш“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети