Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова се объркала: На полицейския протест логично няма да има провокатори

Политика

Лена Бориславова се объркала: На полицейския протест логично няма да има провокатори

Лена Бориславова се объркала: На полицейския протест логично няма да има провокатори - Tribune.bg
Снимка:

Рашков имал предвид, че ще има криминални на протеста на „Възраждане“, дясната ръка на Кирил Петков не разбрала

„За сряда става въпрос, а не за събота. Ние нямаме никакви опасения, че протеста, който са планирали колегите от синдиката на МВР, ще има действия, които могат да застрашат по някакъв начин обществения ред. Това е изключено, просто е станала грешка. Нека да коригираме, грешки и лапсуси стават, знаете много добре“.

Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в Министерски съвет след среща с премиера и ръководството на един от многото полицейски синдикати.

По-рано днес Лена Бориславова хвърли бомбата, че: „На оперативно заседание бяхме информирани от вътрешния министър Бойко Рашков, че организация тече в цялата страна сред криминално проявени лица, които срещу заплащане биват стимулирани към протест. Част от тях са и купувачи на гласове, известни на органите на МВР“. По думите ѝ и твърдения на Рашков, поне едно лице от 19-те от списъка от Гугъл, също участвало в организацията.

Изказването ѝ събуди недоумение, тъй като протестиращите полицаи са последните, които биха допуснали платени провокатори да опропастят и окървавят протеста им.

ИТН се похвалиха с втори рожден ден, минали през удари и подлости, възторзи и падения

Объркването на Бориславова идва от струпването на няколко протеста в близките дни – на 19-и ще протестират полицаи и пожарникари, на 20-и ВМРО прави голямо автошествие, съпътствано с протест и изгаряне на сметки пред Министерски съвет, а на 23-ти ще протестират „Възраждане“.

Иначе въпреки диалогът, протестът на полицаи и пожарникари остава без промяна.

„Лично аз съм доволен, че спазваме една задължителна в цивилизования свят процедура. Като има протести, да има и преговори. Протестите ще продължат както са планирани. Ще продължи и нашето сътрудничество с тях, да не кажа силна дума. Заявявали сме им не веднъж, че ако в МВР започне реформа, която одобряваме, ще ги подкрепим“, обясни Валентин Попов - Председател на УС на СФСМВР.

„Синдикати и министерство ще работят ръка за ръка, за да имаме едно работещо министерство за хора, които искат да се доказват. Структури и части от МВР, които не са работещи, ще се реформират“, обеща и Кирил Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати