Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лена Бориславова: За 100 дни не можем да построим пет моста

Политика

Лена Бориславова: За 100 дни не можем да построим пет моста

Лена Бориславова: За 100 дни не можем да построим пет моста - Tribune.bg
Снимка:

Справянето с COVID кризата, енергийните помощи и Планът за възстановяване били успехите на кабинета „Петков“, с които се похвали началникът на пресслужбата на Министерския съвет Лена Бориславова пред БТВ.

Тя определи като най-голямо предизвикателство пред кабинета комуникацията с хората и най-вече това как да обяснят промяната.

„Промяната се усеща с малки стъпки. За 100 дни не можем да построим 5 моста. Само проектирането отнема 2 години.“, коментира тя.

Бориславова коментира коалицията, като определи комуникацията, като най-голямото предизвикателство. Тя го обяснява с това, че са различни, непознати формации и хора и нямало как от първия ден на говорят общ език.  

Началника на кабинета „Петков“  определи като дефицит на управлението като коалиция желанието да се бориш за дадена кауза. Според нея е по-важна каузата от стабилността:

„Много по-важно е да се бориш за каузата, а не да държиш на всяка цена да има политическа стабилност“, заяви Бориславова.

Тя коментира и темата БНБ и кандидата на ИТН за управител на финансовата институция Любомир Каримански. Бориславова подчерта, че имало разлика между поста гуверньор на БНБ в сравнение с бюджетна комисия. С думите си обаче, не искала да обиди Каримански или да прави внушения, че той би действал „на тъмно“ в БНБ. Все пак тя заяви, че „Продължаваме промята“ били доволни от него и начина, по който водел Бюджетната комисия в парламента.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети