Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Леви“ идеи? Цели пасажи от програмата на БСП „назаем“ от десен институт

Политика

„Леви“ идеи? Цели пасажи от програмата на БСП „назаем“ от десен институт

Леви идеи? Цели пасажи от програмата на БСП назаем от десен институт - Tribune.bg
Снимка:

Институтът за пазарна икономика се оказа „ограбен“ от социалистите

Предизборната платформа на БСП в един от най-важните сектори – икономическото развитие, се оказа… преписана. Най-шокиращото е, че автор на цели пасажи, ползвани без редакция, е десен институт.

„Провеждането на самостоятелна фискална политика е силно затруднено от липсата на достатъчни собствени приходи. Тежкото финансово състояние на общинските бюджети и начинът на действие на въведената през 2016 г. Процедура за финансово оздравяване на общини с финансови затруднения доведоха до стимули за увеличаване на съществуващите местни данъци и създадоха предпоставки за нарастваща политическа зависимост заради възможността за отпускане на безлихвени заеми и последващото им евентуално „опрощаване”, пише в програмата на БСП.

„Последните значителни стъпки в посока повишаване на финансовата самостоятелност на българските общини бяха направени в далечната вече 2007 г., когато общинските съвети получиха право да определят размера на местните данъци и такси в предварително зададени граници. Последвалият период показа, че тази стъпка е била недостатъчна и не е довела до съществена промяна в структурата на общинските бюджети“, се казва още в документа.

Изследването на ИПИ, от което си „заимстват“ социалистите се казва „Пътят към фискална децентрализация“ и е публикувано на 26 април 2018 година. То и днес е достъпно на сайта им и може да бъде намерено с интернет търсачките.

Под изследването на Института за дясна икономика са се подписали двама известни икономисти – Петър Ганев и Явор Алексиев.

Същите пасажи присъстват и във Визия за България, но остават незабелязани повече от 2 години.

Кадър/GoogleКадър/Google

Когато влизат и в програмата, измамата вече е хваната. 

Argumenti.bgArgumenti.bg

ФейсбукФейсбук

Според запознати източници от БСП Пламен Милев е написал предизборната програма на левицата сам. Той е финансов експерт и водач на листата на социалистите в област Пазарджик.

Пламен МилевПламен Милев


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, програма

Коментари (4)

Киро Бизона Тоя ли мехур, с вид, харизма и интелект на недотрепан борсук, е „написал“ предизборната платформа на БСП? Е, ама добре е преписвал, трябва да му се признае! „Визия за България“, значи, така ли? До 1997 г. имаше една „Сполука за България“, та тогава много сполучихме – 1 долар за 3000 лв., заплати по 10 дол. и пенсии по 3 дол. – въобще такъв кеф, че още ни държи влага! Ама който иска, да си гласува за тях – таман ще се преброят мазохистите в България!
01.03.2021 15:21 / Отговор
Бай Гроздан Тоя вярно е мехур, Кире! Гледам, че от шкембето не може да си скръсти ръцете, бухахахахахахахааа!!!
01.03.2021 15:23
ДА ОТВОРИМ ОЧИТЕ НА ТАРТАКОВЕР :.. ..
НЕЩАСТНИКА ОЩЕ НЕ РАЗБРАЛ ЧЕ К. НИНОВА Е ЧОВЕК НА ИВАН КОСТОВ И ЩЕ НАПРАВИ ОТ БСП, ТОВА КОЕТО НАПРАВИ КОСТОВ СЪС СТАРОТО СДС...... ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ ДА РАБОТЯТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ.....
01.03.2021 16:25
пешката те са си най в дясно,нали техните хора са все бизнесмени,предприемачи,олигарси,но като наследници на БКП се правят на "леви"
01.03.2021 15:50 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати