Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Личев към журналистка: Mожем двамата съвместно да се гръмнем

Политика

Личев към журналистка: Mожем двамата съвместно да се гръмнем

Личев към журналистка: Mожем двамата съвместно да се гръмнем - Tribune.bg
Снимка:

„Уволних директора на РИОСВ-Бургас. Направих едно добро за България“, обяви на брифинг служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.

Мотивът да се освободи от Детелина Иванова е, тя е отменила забраната на строителство на дюните в местността „Каваци“ и „Смокиня“. „Заварих 11 директори на РИОСВ, Национални паркове и Басейнови дирекции, за чиято длъжност не е проведен конкурс. Още не съм ги сменил. Уважавам професионализма, ако се докажат - да останат да работят, ако не - уволнявам ги веднага“, заяви министърът.

Той заговори за споразумение между министерството и Световната банка, до което нямал достъп вече повече от месец, защото... стая в министерството била заключена.

Зам.-министри и министри се сменяха през няколко месеца. Атанаска Николова е била заместник. Заварих не-Министерство... Споразумението със Световната банка е заключено в стаята на човек, който го няма. Не можем да я отключим“, заяви Личев.

От думите му стана ясно, че нито той знае името на човека, подготвил споразумението, нито някой от министерството.

Служебният министър обясни, че през 2018 г., по времето на Нено Димов и Атанаска Николова, която е била зам.-министър, са преценили, че хората, които обединяват четирите басейнови дирекции, не могат сами да изготвят плановете за управление на речните басейни и тези за риска от наводнения. „В Оперативна програма за този период, са били предвидени 34 млн. лева, които са за консултации за премахване на недостатъците. Обаче правителството решава да даде на Световната банка и тя да извършва тези действия за 34 млн. лева“, коментира Личев, който вчера при среща с представител на Световна банка е разбрал, че предварителния доклад, който е внесен, е седял над една година на бюрото на зам.-министър. „Споразумението е направено само в изгода на банката“, каза още той.

Личев се обърна към журналистка: „Ако разберете кой е правил плановете на споразумението със Световната банка, можем двамата съвместно да се гръмнем“.

Аз имам интерес само да се върна скоро към състоянието на пенсионер“, призна още служебният министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети