Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лидерът на БСП в Кюстендил подава оставка

Политика

Лидерът на БСП в Кюстендил подава оставка

Лидерът на БСП в Кюстендил подава оставка - Tribune.bg
Снимка:

Тя идва след резултата на БСП в 10 МИР – за пръв път от десетилетия местните социалисти не получават мандат

Областният координатор на БСП в Кюстендил, бивш работник в службите за сигурност и доскорошен банкер – Бойко Клечков, който изкара три, макар и къси, депутатски мандата, подава оставка. Това обяви той на пресконференция днес в партийната централа, но добави, че ще продължи да работи като редови член на партията, предава БНР.

Оставката идва след резултата на БСП в 10 МИР – малко над 5 хиляди гласа и малко над 13% на вота на 2 април. За пръв път от десетилетия местните социалисти не получават мандат.

Самата оставка обаче още не е факт, предстои процедура и обсъждане в клубовете и по организациите, поясни Клечков.

„Тя трябва да бъде обсъдена в общинските партийни организации. След това на областното съвещание, което ще се проведе може би в другата седмица или по другата, за да може все пак там да се разгледа наново. И тогава вече мога да кажа окончателно какво е становището на цялата партийна организация. Говоря за кюстендилската партийна организация. Досега такъв случай не е имало. Може би това ще бъде първият случай, в който ще се разглежда и оставка на председател на областния съвет на БСП“, посочи той.

Коментарите в града са, че на Клечков просто не му се занимава повече с политика.

Прогнозите са БСП да не се подготви добре за местния вот наесен, няма и силен кандидат за градоначалник на Кюстендил, както и за съветници.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати