Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лидерът на „Екогласност“ разказа, че Петков и Василев са искали да им прехвърли движението си

Политика

Лидерът на „Екогласност“ разказа, че Петков и Василев са искали да им прехвърли движението си

Лидерът на Екогласност разказа, че Петков и Василев са искали да им прехвърли движението си - Tribune.bg

Председателят на политически клуб „Екогласност“ Емил Георгиев съобщи пред БНТ, че са били търсени от Кирил Петков и Асен Василев във връзка с нов политически проект.

„Ние бяхме потърсени. Имахме два разговора – първият беше с представител на г-н Петков, г-н Василев и министъра на образованието. Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на „Екогласност“. И аз казах, че разговорът приключва“, заяви Георгиев.

„Те предложиха и друг тип съдействие. На другия ден същият този техен представител ми се обади и каза, че лично Кирил Петков желае да се срещнем. Разговорът беше 2 часа. На него му казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат предложени условия. Оттеглиха иска си да поемат изцяло „Екогласност“. Тогава поставиха искането да влязат в ръководството на „Екогласност“, защото след няколко дни имахме национална конференция“, каза той.

„На нас се предложиха избираеми места. Две избираеми места, от което едното примерно в Хасково, другото в Монтана. Те поемат изцяло кампанията и ще предложат хората. Казаха, че са направили кастинг във всички области, подбрали са 50 души“, обясни още той.

„Директно зададох въпроса кой стои зад този проект, защото в публичното пространство се говори, че президентът е зад този проект. Не получих отговор, но ми се каза, че зад този проект стоят представители на президентската институция“, каза Емил Георгиев.

„Казах, че повече разговори няма да има. С този проект е запознат и министър-председателят. Президентът не стои зад този проект, но негови хора – да“, категорично заяви Емил Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети