Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манфред Вебер на закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС: Докато ГЕРБ беше на власт, България беше стабилна и сигурна

Политика

Манфред Вебер на закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС: Докато ГЕРБ беше на власт, България беше стабилна и сигурна

Манфред Вебер на закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС: Докато ГЕРБ беше на власт, България беше стабилна и сигурна - Tribune.bg

Коалиция ГЕРБ - СДС закрива предизборната си кампания с грандиозно събитие във Варна. Специално за него пристигна лидерът на ЕНП Манфред Вебер.

Стотици посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на Европейската народна партия със силни възгласи и аплодименти.

„Щастлив съм да съм тук в тази пълна зала“, заяви Манфред Вебер. И подчерта, че ГЕРБ има много приятели в Европа и ЕНП.

„Централният аргумент, на който ние наблягахме е, че докато Борисов и ГЕРБ бяха на власт България беше силна, стабилна, с проекти и пътища, но сега виждаме точно обратното -  нестабилност и инфлация. Затова имаме нужда от ГЕРБ, за да ни го даде отново“, подчерта Вебер. 

Той разказа, че днес е разгледал Варна и спортната ѝ зала, построена с европейски средства. Посочи, че сега европейските пари не могат да се използват, защотъо България 2 години е без стабилно правителство. 

„6 милиарда ви чакат за предотвратяване на последиците от COVID-19,те трябва да бъдат инвестирани в страната ви“, посочи Манфред Вебер.

Лидерът на ЕНП заяви, че вотът в неделя се провежда на фона на войната в Украйна като добави, че самият той е посетил Киев и Буча преди 4 седмици. 

„Жестокостта не е разбираема. Имам огромен респект към украинците за това как устояват и се борят срещу руснаците. Всички искаме мир. Всеки, които вярва, че ако отстъпи пред Путин ще постигне мир, това не е пътят. Всички ние трябва да си зададем въпроса в какъв свят искаме да живеем утре и да изберем свободата“, подчерта Вебер. Той обаче бе категоричен, че на фона на  битката с икономическата криза и инфлацията не трябва да се забравя проблемът с миграцията.

Той благодари на граничарите, които пазят българската граница, която е външна за ЕС.

„В България за последните 2 години хората 5 пъти бяха призовани да гласуват. Демокрация не значи толкова пъти избори, докато не получим желания резултат и този, който ни харесва. Означава да има стабилен кабинет. Именно това направи Бойко Борисов, който по време на управлението си се ползваше с доверието на хората. Затова идете да гласувате и дайте гласа за децата си“, заяви в края Вебер.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети