Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лидерът на „Възраждане“ със забрана 10 години да влиза в Украйна

Политика

Лидерът на „Възраждане“ със забрана 10 години да влиза в Украйна

Лидерът на Възраждане със забрана 10 години да влиза в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

По сигнал, че е руски шпионин, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е получил 10 годишна забрана да влиза в Украйна, потвърди самият той на брифинг пред журналисти.

На страницата си във Фейсбук депутатът се похвали на 4 март, че е посетил наши сънародници в Тараклийския район в Молдова и е имал срещи с местни български организации. След това заедно с председателя на районния съвет на Тараклия Иван Паслар Костадинов е пътувал до Болград, Украйна.

Костадинов разказа на журналисти, че преминал границата между Молдова и Украйна без проблем. Той оставил колата си в Молдова и не казал дори на семейството си кои места ще посети.

Вече на територията на Украйна българският политик разбрал, че го издирват военно-граничната, полицейската и Службата за безопасност на Украйна.

По-късно Костадинов е стоял обграден от четирима войници близо час. На едно от питанията му било казано, че имали информация, че е председател на проруска партия в България.

„Стана ми ясно за какво. Това е много сериозно нарушение на законите в Украйна, където действа извънредно положение и съответно това обвинение е равносилно на смъртна присъда“, обясни Костадинов. Охраняващите го са уточнили, че нашето разузнаване е подало информация.

„Бях сниман неколкократно. Казаха, че от СБУ са ги накарали да снимат как ми връчват паспорта, как ме изкарват извън границата“, посочи Костадинов. Задържалите го военни са уточнили на раздяла, че българският депутат трябва да се радва, че се е разминал само с това, защото като руски агент е трябвало да бъде разстрелян.

„Дали са им информация и то не от някой случаен човек, а от българското разузнаване. Не мога да разбера моята държава, която ме предаде и буквално ми подписа смъртната присъда“, възмутен е лидерът на „Възраждане“.

На въпрос откъде е тръгнала информацията, Костадинов посочи ДАР.

„Знаете ли, че откакто съм се прибрал, това беше преди минути, не спирам да говоря и да търся информация дали хората, с които съм се видял, са живи. Има ли въобще представа този предател, който е изпратил тази информация, че не просто е рискувал моят живот? Аз съм политик и не ме е страх. Но това, че рискуваш живота на други български граждани, е предателство от най-висша степен“, категоричен е Костадинов. Той обяви, че партия „Възраждане“ започва акция за набиране на хуманитарна помощ, която ще бъде пренасочена към българската общност в Тараклия. По думите му районът е беден и има липса на лекарства, детски храни, пюрета, пелени, брашно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп