Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лидерите на Балканите разговарят в Букурещ

Политика

Лидерите на Балканите разговарят в Букурещ

Лидерите на Балканите разговарят в Букурещ - Tribune.bg
Снимка:

Започна четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в резиденция „Снагов“ в Букурещ, където започва Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Лидерите на балканските държави се събират за седми път в този формат, който е по инициатива на премиера Борисов.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Данчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят напредъка по общите проекти в региона в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката.

Сред инициативите, които имат сериозен потенциал да допринесат за свързаността в региона и за икономическото му развитие са: изграждането на интерконекторните връзки, създаването на интермодален коридор, свързващ Егейско и Черно море, както и разширяването на транспортните връзки по р. Дунав.

Фокус на срещата между държавните и правителствени ръководители  ще бъде също задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения. Европейска перспектива на Западните Балкани е друга тема, която е от голямо значение за региона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети