Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лидерите на ПП, БСП, ИТН и ДБ отново преговарят, до часове подписват споразумение

Политика

Лидерите на ПП, БСП, ИТН и ДБ отново преговарят, до часове подписват споразумение

Лидерите на ПП, БСП, ИТН и ДБ отново преговарят, до часове подписват споразумение - Tribune.bg

Ротация на председателите на НС ще има

До часове ПП, БСП, ИТН и ДБ са готови да подпишат споразумение. Това стана ясно от думите на депутатът на Кирил Петков, Андрей Гюров пред медии. Той бе категоричен, че документът ще бъде факт преди началото на 47-ото Народно събрание, което започва работа на 3 декември.

В момента текат лидерските преговори. Относно оповестената информация за структурни промени в Министерски съвет и ротация на председателя на парламента, Гюров коментира, че това е информация, която на този етап не могат да коментират.

„Досегашните преговори, които проведохме, не включват дискутиране на личности, така че това е нещо, което в момента се дискутира. В момента всичко е на масата. Ние нямаме допълнителна информация как ще протекат преговорите. Надяваме се лидерите да се споразумеят и да има действаща формула за сформиране на правителство в най-скоро време", допълни депутатът.

Относно евентуална ротация на председателя на парламента, Гюров посочи, че това е идея, която работи на други места: „Тук по-важно е, кои са хората, които биха участвали в тази ротация. На този етап това е все още идея, която се обсъжда“.Гюров коментира и предложеният служебния кабинет Бюджет 2022. По думите му той трудно ще бъде приет в този му вид, защото се очакват структурни промени в МС. „Проведохме много конкретни преговори относно бюджетната политика, там имаме споразумение, което съдържа 43 точки и бюджетни принципи. То предвижда приемане на бюджета за 2022 г. до края на януари месец“, припомни Гюров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати