Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Липсата на система в историческата сграда на парламента забави откриването на 45-то Народно събрание

Политика

Липсата на система в историческата сграда на парламента забави откриването на 45-то Народно събрание

Снимка:

Мика Зайкова чете грешен списък на старта на НС

С фалстарт започна 45-ия парламент на България. Най-възрастният депутат – 76-годишната Мика Зайкова от партията на Слави Трифонов, започна четенето на грешен списък с имената на новите 240 депутати, което наложи корекция от страна на сътрудничка.

Липсата на система в историческата сграда на Народното събрание забави откриването на работата на 45-то Народно събрание. Мика Зайкова започна с проверка на присъстващите, за да се установи има ли кворум заседанието.

На моменти депутатите с ръкопляскания ѝ даваха знак, когато чете два пъти едно и също име. Стигна се и до забавни реакции по повод сбъркани имена при проверката като Иван Четенчев, който всъщност е социалистът Иван Ченчев.

„Има кворум и нашето заседание може да продължи“, обяви Зайкова на залата, удари звънеца и след много ръкопляскания откри работата на 45-то Народно събрание.

Председателстващата заседанието напомни на депутатите, че то ще се предава по БНТ и БНР и ги помоли „за усмивки и за радост“.

"Неумолимият ход на времето и датата ми на раждане ми дадоха привилегията да открия работата на парламента и дано да съм добра орисница.Уважаеми господин президент, Ваши превъзходителства, председател на Конституционен съд, представители на религиозните празници, за съжаление патриархът е болен. Скъпи сънародници, вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят за тази земя, колкото човешка длан. Много от нашите сънародници са умирали с усмивка за страната си.

България винаги е възкръсвала, защото народът е намирал път към Възкресението. Има пандемия, световна криза, но България не може да бъде утежнена и с една социална криза. Вие бивши и ние може би настоящи народни представители, нас ни изпратиха за промяна, която да извади България от всички последни места в ЕС. Аз и Вие искате да видите щастието в очите на българите да не сме най-бедни и да не сме безпросветни!“, каза пред залата Мика Зайкова и пожела на добър път на новия парламент.

Присъстващите депутати положиха клетва. Те дадоха възможност на колегите си под карантина да се закълнат онлайн и процедурата бе повторена за лидера на „Има такъв народ" Слави Трифонов и още четирима депутати, които са в изолация.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още