Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лице на Цветанов иска да налага студентски апартаменти по модела „Рюте“

Политика

Лице на Цветанов иска да налага студентски апартаменти по модела „Рюте“

Лице на Цветанов иска да налага студентски апартаменти по модела Рюте - Tribune.bg
Снимка:

Питат го дали ще са с асансьор в хола…

Горан Благоев от „Републиканци за България“ заговори за холандски модел и мотивите си за влизане в политиката. Той представи вижданията си в интервю пред Медиапул.

„Лично моят мотив е да покажа новия модел политик като холандския премиер Рюте, който си отива на работа с колелото, живее в апартамента, който е купил още като студент, носи отговорността за ръководството на държавата, но живее адекватно и скромно, както е живял преди да стане политик“, заявява Благоев, чийто партиен лидер Цветан Цветанов за ирония на съдбата далеч не живее в апартамент, купен в студентските години.

Цветанов, бившият втори в ГЕРБ, излетя от партията след скандала „Апартаментгейт“.

Според вижданията на Благоев очевидно не Цветан Цветанов, а Марк Рюте трябва да бъде пример за българските политици.

„… за да не ни плюят хората, че ние отиваме там, за да се наядем. Не, аз не отивам да ям, в политиката искам да работя за държавата. Искам този народ най-сетне да възстанови националното си достойнство“, казва още Благоев.

Самата идея, че хора от Цветановата партия говорят за апартаменти обаче стана повод за множество подигравки. По статията читатели питат в кой от многото апартаменти щял да живее и се учудват дали не е объркал в коя партия е.

„Не можете да наложите модела Рюте, дори и хипотетично да приемем, че спечелите изборите, нещо, което ще се случи на куково лято. Първо, защото Цветанов никога не е бил студент, завършил е ВИФ „Г. Димитров“ задочно за учител по физическо възпитание и второ- неговият апартамент никак не е студентски-има асансьор и вероятно е над 100 кв. м.“, пише потребител с прякора „Мюнхен“.

Темата стана популярна и във Фейсбук:

Журналистката Полина Паунова:

Горан Благоев, скъпи приятели, от партията на Цветанов, казал в интервю за Медиапул, че „Републиканци за България“ искат да наложат у нас модела „Рюте”. А именно - с колело на работа и студентски апартамент.

Разбирам ги хората, по тая логика и аз искам да наложа мерките 90/60/90.

Но сега сериозно: ако студентските апартаменти у нас ще са с частен асансьор и вграден псалм във фасадата, веднага ще гласувам за българския Рюте. Моля, моя студентски апартамент да има френски прозорец и в асансьора спретнати стюарди веднага да ми сипват питие на прибиране. Ако това ще дават - айде, от мен да мине ще тръгна с колело на работа.

Христо Комарницки

Ето това наричам безочие и цинизъм!

Хората на многоапартаментчика Цветанов да говорят за модел „Рюте“, при който лидерът им отдавна щеше да е осъден и забравен.

Явор Дачков

И според Горан Благоев от партията на Цветан Цветанов сега е момента за апартамента. Фройд на квадрат(ен метър)


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети